Sondag, 08 Januarie 2017

Klasse: Beginners Sourdough, Kaasmaak, Platbrode, Gevorderde Sourdough, Gesonde eetgewoontes, Preservering, Sagte lekkergoed,: Februarie en Maart 2017

Beginners Sourdough
Datums
20 Januarie 2017, Vrydag
11 Februarie 2017, Saterdag
11 Maart 2017, Saterdag

In die klas leer jy om 'n suurdeeg plantjie te begin en te onderhou vir enige gebak. Werk met twee tipes deeg: Hoë hidrasie deeg en lae hidrasie deeg. Franse Baugette, Epi, Fougasse en vele meer gebak asook Ciabata.

Bakkers persentasies en alle verwante terme asook internasionale standaarde in detail hanteer in klas. Gesondheids praatjie oor gluten en ander voedsel allergieë. Alle gebak gaan saam huis toe. Bring koelhouer vir die vervoer van suurdeeg plantjie met ysblok.

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, suurdeeg plantjie. Die kursus het twee prys strukture: met of sonder Bakkers gerei wat insluit: Bakkers mandjie (banneton), bakkers lappie (couche), deeg skraper.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.

Tyd: 09h00 – 15h00

Studente wat die klas voltooi het kry ook toegang tot die Secret Sourdough with Annelien Pienaar op Faceboek toegang. Hierdie forum word gebruik om saam na nuwe tegnieke, probleme, vrae met antwoorde te kyk. Die sourdough forum groei goed en die doel daarvan om mense verder te ontwikkel.

Gevorderde Sourdough
4 Februarie 2017, Saterdag

Gevorderde bakkers tegnieke word in die klas gedoen. Ons fokus op vorming van deeg vir stensil werk, snitte, gemengde grane, probleme wat deur die jaar ervaar is...bydraes en groepbespreking. Net studente wat die Beginners Sourdough klas by my, Annelien Pienaar, gedoen het, mag hierdie klas bywoon. Hierdie klas word net 3 keer per jaar gedoen.

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie. Ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.
                 
Tyd: 09h00 – 15h00

Platbrode

10 Februarie 2017, Vrydag
25 Maart 2017, Saterdag

Gedurende hierdie klas word daar Naan en Roti’s gemaak. Daar word met Chapati rolstokke gewerk en word in die Platbrode deeg  pakket ingesluit.

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.

Tyd: 09h00 – 13h00

Verrykte Brood deeg
18 Februarie 2017, Saterdag
17 Maart 2017, Vrydag

In die klas word daar Bretzels of Bagels, English muffins, Brioche gemaak. Hierdie is spesialis deeg soorte en word ook met die beginsel van Sourdough hanteer. Dis is ’n voorvereiste om die beginners Sourdough klas te doen. Daar is nie tyd in die klas om aandag te gee aan studente wat nie ‘’n idee het van sourdough beginsels. Ek sal wel op versoek nadat jy ‘n vraelys ingevul het, na goeddunke jou toe te laat tot die klas.

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.

Tyd: 09h00 – 15h00

 Sagte lekkergoed
24 Februarie 2017, Vrydag
18 Maart 2017, Saterdag

Gedurende die klas word daar met suikerstroop en eierwit gewerk. Daar word Meringues, Nougat, Macaroons gemaak. Studente word twee-twee in groepies ingedeel vanweë die gevaar van brand met suiker strope. Dus maak elke groepie een van die drie lekkers. Alle lekkers word huis toe geneem.

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.

Tyd: 09h00 – 15h00
  
Kaasmakery
3 en 4 Maart 2017, Vrydag en Saterdag

Hierdie is 'n kursus wat oor twee dae gaan. In die kursus word jy eers die basiese beginsels van Sagte kaas geleer wat jou voorberei vir harde kaas. Hierdie klas is nie 'n demonstrasie klas nie. Jy kry jou potjie en roer self! Ons werk in groepies van twee-twee. Ek het 'n leemte in die mark gesien en groot aanvraag van die stokperdjie mark vir 'n gekombineerde klas. Die produkte wat gemaak word kan op klein skaal tuis gemaak word en enige persoon kan kaas maak...ja, selfs my 12 jarige seun maak al sy eie kaas!

In beide dae word daar ook aandag gegee aan die geur van kase met kruie, beroking word bespreek en asook die voor en nadele van "liquid smoke". Ekstra resepte word vir sagte kase soos Quark, Kefir, Paneer en Colby gegee om self tuis te toets.

Dag 1: 09h00 – 15h00
Yoghurt: Gestabiliseer soos in die winkel en gewoon.
Karringmelk
Maaskaas
Feta: Geur met kruie, set in pype, inkubeer
Colby (kom ooreen met Cheddar en Gouda prosesse)

Dag 2: 09h00 – 15h00
Feta, sny en brining
Colby: Ontvorming, brining
Haloumi
Mozzarella
Labneh

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.


Preservering
Datums
17 Februarie 2017, vrydag 

Jy leer hier om vrugte en groente op 'n veilige en higieniese manier te preserveer met 'n verskeidenheid metodes. Ons gebruik vrugte in seisoen en daar gaan twee produkte huistoe.

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.

Tyd: 09h00 – 15h00

Gesonde Eetgewoontes
Datums
10 Maart 2017, vrydag

Gedurende hierdie klas ontvang jy 'n eetprogram vir 7 dae waar ek aandag gee aan vars kos, hormoonvry en preserveermiddel vry. My teikenmark is vir ouers wie se kinders op ADD en ADHD medikasie is. Dieet speel 'n ongelooflike rol in die kind se gedrag en dit is belangrik om die wisselwerking van dieet tov medikasie in balans te kry. Hierdie dieet is 'n lewens styl en moenie as 'n kits oplossing gesien word nie. Dit is ook nie om gewig te verloor nie (maar glo vir my, jy doen). 

Daar word 'n dag spyskaart berei en elkeen wat bywoon maak een item op die spyskaart en ons geniet dit in die groep na afloop van die klas. Onthou dat die woord dieet staan vir "die" soos in dood...die oomblik wat jy begin...sien dit as 'n leefstyl en hou daarby. My gedagte met die klas is om die hele gesin by die gesonde eetgewoontes te betrek. Ek moedig ook die ouers aan om die kinders deel te maak van die klas en om saam te luister. Die deelname in so 'n klas met 'n kind is uiters verrykend en so 'n kind geniet dit gewoonlik meer as die ouer. Ek het dit al baie in die klasse beleef. Maak dus 'n belegging vir jou gesin se gesondheid en jou oudag!

Kursus sluit in: alle bestanddele, toerusting in klas wat gebruik word, resepte, volledige handleiding wat in e-formaat verskaf word tydens registrasie, ligte ete en verversings.

Fooie word per epos verskaf: boerekostwist@gmail.com

Plek: Bos en Berg gasteplaas, 10 km wes van die Hartbeespoortdam. Besoek ons webtuiste vir GPS: www.bosenbergguestfarm.co.za. 35 km vanaf Pretoria, Johannesburg, Rustenburg, Brits, Krugersdorp, Lanseria.

Tyd: 09h00 – 15h00


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking