Dinsdag, 20 Desember 2016

Gerookte Snoek patee

Hierdie is voorwaar ‘n treffer op menige spyskaart ek kan as voorgereg of as patee bedien word. Gelatien is die een ding waarvoor almal weg deins en ek kan nie verstaan hoekom? Want ons almal het tog iewers in ons lewe jellie gemaak? Daar is verskeie maniere om gelatien in ‘n dis te gebruik en vandag leer ek jou die makliker manier. Geen stukkies rubber of growwigheid...Jy gaan ‘n eenvormige, satynagtige smaak kry.

15 mℓ (1 e) fyn gelatien
45 mℓ (3 e) kook water
30 mℓ (2 e) suurlemoensap
45 mℓ (3 e) mayonnaise (ek verkies Cross en Blackwell)
350 g gerookte snoek, fyn gedruk (enige ander vis kan gebruik word: tuna, stokvis...moet net gaar wees)
30 mℓ (2 e) dill tippies (Cape Herb by alle kettingwinkels landwyd)
125 mℓ (½ k) room
125 g roomkaas...nie maaskaas
  
Gebruik ‘n kleinerige glas bakkie en voeg gelatien by kookwater en roer tot goed opgelos. Indien die gelatien nog korrelrig is plaas die bakkie in kookwater en roer dan tot opgelos. Jy kan wel dit in die mikrogolf doen maar die mengsel mag glad NIE kook nie. Letterlik 5 sekondes.

Voeg dan die suurlemoensap en mayonnaise by die gelatien en roer goed deur.

Plaas die snoek en room in mengbak en roer met 'n houtlepel tot glad. Voeg die roomkaas by en meng weer goed. Voeg die gelatien mengsel by en geur na smaak en meng deeglik.

Twee metodes van set:
a. Skep die vulsel in mooi glasies en stol vir 3 ure in yskas. Rond af met fyn avkado of gegeurde roomkaas of room.

b. Vorm: Spoel 'n vorm met koue water uit. Skep die mengsel in die vorm, smeer gelyk bo en plaas in yskas om te stol vir 3 ure. 

Om te ontvorm: Doop vadoek in baie warm water en droog uit. Vou oor agterkant van vorm vir 1 minuut en verwyder. Met ‘n dun punt groente messie, maak die kante van die vormpie liggies los. Breek die sëel deur aan die eenkant, terwyl die bakkie getilt is oor die bordjie, die messie in te druk en die vormpie sal uitgly op bordjie.

Bron: Annelien Pienaar, www.bosenbergguestfarm.co.za

Hoeveelheid: 4-6 porsies.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking