Woensdag, 21 Desember 2016

Driebone slaai

Almal ken Driebone slaai...maar elkeen het sy eie Twist op dit. Ek dink nie ons besef hoe belangrik peul groente in ons dieet is nie. Peul gewasse se vesel dien as die besems van ons verteringstelsel. Dit bind oortollige suikers, cholesterol en ander skadelike goed vir die liggaam en neem dit uit die sisteem. So, eet meer bone!

Vir die kerrie weergawe voeg net 5 mℓ (1 t) kerrie en 5 mℓ (1 t) borrie by die sous mengsel. Verder geniet ek die dis met al die bestanddele vars en ongebraai. Maar dit is persoonlike keuse. Jy kan die resep net so volg soos in die metode. Dus, een resep met vele opsies. Geniet.

1 x 400 g-blik botterbone, gedreineer en afgespoel
1 x 400 g-blik kekerertjies, gedreineer en afgespoel
1 x 400 g-blik nierbone, gedreineer en afgespoel
15 mℓ (1 e) olyfolie
1 medium rooi ui, fyngekap
1 selderystingel met blare en al fyn gekap
2.5 mℓ (½ t) fyn komyn
65 mℓ (¼ k) balsamiese asyn
½ k (125 mℓ) rooi grapetizer
¼ t sout
¼ t vars gemaalde swartpeper

Meng al die bone in ’n slaaibak.

Braai ui in olyfolie tot sag en glansend. Voeg die seldery en komyn by en braai vir 1 minuut. Voeg die Grapetizer by en kook baie vinnig vir 5 min en verwyder van hitte.


Roer die res van die bestanddele by die pan en giet oor boontjies. Roer die boontjies goed deur en laat oornag marineer voor gebruik. Geure ontwikkel die beste.

Bron: Annelien Pienaar
Hoeveelheid: 6 porsies

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking