Maandag, 21 November 2016

Songedroogde Vye

Songedroogde vrugte en groente is so oud soos die berge en deesdae is ons geneig om meer gesond te wil leef en sonder preserveer middels te droog. Dus deel ek met julle my manier van songedroogde Vye.

Kies vrugte waarvan die boudjie gedeelte net begin sag word maar nie pap nie. 

Blansjeer die vrugte in kokende water van ongeveer 3 liter waarby 3 e vars suurlemoensap gevoeg is. Dompel die vrugte vir 1 minuut in en verwyder. Plaas op ’n drup rakkie en laat droog word. Jy kan vrugte heel of gehalveer droog. Grootte van vrugte bepaal ook die tempo waarteen die vrugte droog. 

Berei ’n sif voor om die vrugte in te droog. Ek gebruik ’n klerehanger wat van gaas gemaak is om die vrugte in te droog. Sien foto. Of jy kan ’n klere droog rakkie gebruik om panne bo-op te balanseer en dan met gaas toe te maak om gogga’s weg te hou. Of jy kan 'n dun garintjie deur die vye se stingels ryg en ophang, bedek met gaas en pennetjies.
Image result for Ideas for drying racks for fruit

Hanging food dehydrator~great for preserving without electricity.:
Dag 1: Pak die afgedroogde vye opdroog rakke. Plaas buite waar dit lekker warm is en genoeg ventilasie. Onthou om dit saans in te bring om dou vry te spring.

Dag 2: Draai die vye om. Jy sal sien dat daar sousies uitdrup, dit is reg so, vee af, maak skoon. Herhaal dag 1-2 vir 7 dae. Teen dag 7 sal die vye minder taai wees en begin droog word. Die vye is gereed die oomblik dat dit geen taaiheid het. Pak in flesse met stukkies lourierblaar om gogga’s af te weer. Seel lugdig. Ek verkies om die vye te vries vir die duur van 12 maande.


Sien, geen preserveermiddels!

Bron: Annelien Pienaar, 2016, www.bosenbergguestfarm.co.za

1 opmerking:

  1. Lovely idea. Natural way is always the best. Thank you for sharing.

    AntwoordVee uit