Maandag, 21 November 2016

Gepekelde Vye met Balsamiese asyn

Ek het by ’n Lebanese vroutjie hierdie resep gekry. Omdat ons jaarliks baie vye het en ek nie tyd kry om alles te bottel en bere nie, word baie vye gedroog. Hierdie gedroogde vye vind dan hul pad na hierdie heerlike piekelagtige blatjang. Heerlik as smeer met kaasborde en dan ook vleis disse. Ek het onlangs dit saam met soutterte, quiches en sout kaaskoeke bedien...die gaste was gaande oor die kombinasie.

2 k gedroogde vye, grof gekap
2 k heel pekans, grof gekap
2 lourier blare
2 ster anys peule
3 e swart peper korrels
1 k sagte bruinsuiker, treacle sugar
½ k water
1 k pinotage
1 ½ k balsamiese asyn
6 e lemoensap konsentraat
½ t sout
1 e mielieblom (maizena)
3 e water om mielieblom in aan te maak

Plaas al die bestanddele behalwe die mielieblom en water in ’n diep kastrol. Verhit oor medium hitte en roer gereeld sodat die suiker kan oplos. Kook die mengsel totdat die vog met die helfte verminder het. Maak dan die mielieblom en water aan. Roer in die kokende mengsel in en kook verder vir 5 minute tot verdik.

Bottel warm.

Bron: Annelien Pienaar, www.bosenbergguestfarm.co.za

Hoeveelheid: 500 g



Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking