Dinsdag, 01 November 2016

Eenskottel Aartappelgereg

Wanneer ek kook, kook ek groot. Die Filistyne van my kry ongelukkig twee dae agter mekaar dieselfde kos! Soms moet mens maar net so beplan vir besige dae dat daar kos is as jy nie tuis is. My een staatmaker resep bly maar aartappelgereg. Ons geniet hierdie dis soms as ‘’n hoofmaal of as ‘’n ligte middagete. Koud of warm, die gesin hou daarvan.

500 g baba aartappeltjies, gewas, halveer
4 e olyfolie
1 groot ui, gekap
1 soet rissie, gekap
250 g sampioene
1 e knoffel
250 g spekvleis, bros gebraai
5 skyfies salami
250 mℓ room
2 e koekmeel
2 e mielieblom
1 k kaas, gerasper
1 e dill tippies (Cape Malay reeks)
1 t gerookte paprika (Cape Malay reeks)
1 eier
1 blikkie room mielies
Sout en peper na smaak

Pak aartappels in gesmeerde oondvaste skottel en voorverhit oond na 180 .

Braai uie en soetrissie tot gaar. Voeg sampioene by en kook totdat al die vol verdamp het. Voeg knoffel, spek en gekapte salami by en braai vir 1 minuut lank.

Voeg die res van die bestanddele by mekaar en klits deeglik,  sout en peper na smaak. Voeg gebraaide bestanddele by eiermengsel en sprinkel ekstra kaas oor indien verkies. Bak vir 45 minute.

Bron: Annelien Pienaar, 2016, www.bosenbergguestfarm.co.za

Hoeveelheid: 6-8 porsies

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking