Vrydag, 25 November 2016

Appelkooskonfyt

In die Suid-Afrikaanse kos kultuur is appelkooskonfyt seker die item wat die meeste in vele disse gebruik word. Dink aan jamtertjies, wildebeesogies of te wel lepelsteeltjies, konfyt skywe, tussen lagie met koeke, asynpoeding, gemmerkluitjies en die lys hou aan. Dus, moet elke huis ’n potjie appelkooskonfyt vir die wis en die onwis besit. Onthou dat wanneer appelkooskonfyt gekook word die kleur van die konfyt deur paar faktore bepaal word.

Hoe jonger die vrug, hoe ligter die konfyt. Hoe vinniger jy kook, hoe ligter die konfyt.

1 kg appelkose, halveer
750 g witsuiker
5 appelkoos pitte (in lappie verbind)
1 k water

Sprinkel die witsuiker oor die appelkose en pitte en laat oornag staan om vog te trek.

Volgende dag verhit die mengsel met die water baie stadig en roer aanhoudend. Was kante van die kastrol af en sodra die suiker opgelos het, kook baie vinnig totdat die mengsel verdik vir ongeveer 45 minute.

Bottel die appelkooskonfyt dadelik in gesteriliseerde warm flesse. Onthou om die pitte uit te haal.

Bron: Annelien Pienaar, www.bosenbergguestfarm.co.za

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking