Maandag, 17 Oktober 2016

Bakkers vla of Crème Patisserie

Ons het met hierdie resep grootgeword as melktertpap. Min het ek geweet dit is Crème Patisserie totdat ek die dag verder gaan studeer het. Basies is dit ‘n eiervla wat verdik word met stysel en uitsluitlik met eiergeel gemaak word.

500 mℓ melk
6 ekstra groot eiergele (eierwitte kan gevries word, of gebruik word in Pavlova of meringues)
75 g (80 ml )(6 e) strooisuiker
20 g (45 mℓ) (3 e) mielieblom
25 g (45 mℓ) (3 e) koekmeel
5 mℓ (1 t) vanieljegeursel
15 ml (1 e) botter

Verhit melk totdat dit begin kook....wenk: smeer kastrol se bodem met olie om aanbrand te voorkom.

Klits eiergele en suiker saam tot liggeel en romerig vir ongeveer 5 minute. Voeg die mielieblom en koekmeel by en klits weer baie goed. Voeg kokende melk by mengsel en klits goed deur. Giet terug in kastrol en kook vir 10 minute terwyl jy roer tot gaar. Verwyder van hitte en giet in skoon bak.

Voeg vanieljegeursel en botter by. Klop tot glad. Plaas kleefplastiek opwarm vla en laat afkoel.

Gebruik om doppies, terte ens. te vul.

Bron: Annelien Pienaar, 2016, Patisserie klasse: boerekostwist@gmail.com
Hoeveelheid: 600 mℓ vla.


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking