Dinsdag, 02 Augustus 2016

Vinnige Rooi Ui Marmelade / Quick Red Onion Marmelade

Soms gebeur dit dat jy nie tyd het vir baie uie kook nie of die uie is baie duur. Hier is my 30 minute rooi ui marmelade reseppie vir die kere wat jy daardie spesiale ietsie vir 'n dis nodig het. 

Resep
1 Groot rooi ui, in ringe gesny
250 ml Water
5 ml Mosterd saadjies
50 g (¼ k) Sagte bruinsuiker
125 ml (½ k) Witwyn asyn
125 ml (½ k) Witwyn
2.5 ml (½ t) Knoffel fyn gedruk
2.5 ml (½ t) Gemmer, fyn
Sout en peper na smaak

Metode:
1. Kook die uie en mosterd saadjies in water tot amper sag. Voeg die res van die bestanddele by en kook oor matige hitte totdat die mengsel se vog minder word en die sousie taai. Ongeveer 20-30min.

2. Gebruik dadelik.
English Version

Recipe
1 Red Onion, Large, cut into rings
250 ml (1 cup) Water
5 ml (1 tsp) Mustard seeds
50 g (¼ cup)Treacle sugar
125 ml (½ cup) White wine vingegar
125 ml (½ cup) White wine
2.5 ml (½ Tsp) Garlic
2.5 ml (½ tsp) Ginger powder
Salt and peper to taste

Method:
1. Boil the onion and mustard seeds in water until soft over moderate heat.

2. Add the rest of the ingredients and simmer for 20-30 minutes until the moisture has reduced and the sauce is thick. Serve immediately.

Source: Annelien Pienaar, 2016, Preserveer klasse: boerekostwist@gmail.com

Amount: 1 cup (250 ml)


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking