Donderdag, 25 Augustus 2016

Sop en Bredie Kruiesout

Daar is niks wat kom by die geur van sop, maar om daardie sop ekstra spesiaal te maak gebruik ek hierdie kruie en speserye kombinasie. Dink aan 'n stukkie braaivleis wat ingevryf is met hierdie sout en ekstra olyfolie of 'n bredie met so 'n skeutjie by? Hierdie mengsel maak ook ’n pragtige geskenk vir kuiergaste!

100 mℓ Selderysout
50 mℓ Neutmuskaat
50 mℓ Rissie poeier
50 mℓ Knoffelpoeier
200 mℓ Gedroogde Origanum
50 mℓ Uie poeier
100 mℓ Sagte bruinsuiker
50 mℓ Vars gemaalde swartpeper

Meng al die bestanddele saam en stoor in lugdigte houer weg van direkte sonlig.

Gebruike
Sop: 15 mℓ mengsel per liter
Bredies: 15-30 mℓ per kg vleis
Braaivleis snitte: gebruik soutpotjie en skud sout oor vleis (voeg ook dan vir die resep 50 ml gerookte paprika by)

Bron: Annelien Pienaar, 2016, kookklasse: www.bosenbergguestfarm.co.za
Hoeveelheid: 500ml sout


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking