Dinsdag, 09 Augustus 2016

Indiese Hoender kerrie met Pêrel gort / Indian Chicken Curry with Pearl Barley

Hierdie dis is my 25min gereg as ek moeg tuis kom. Ek het in die gewoonte gekom om die Pêrelgort of te wel, Koring soos rys gaar te stoom. Dan vries ek dit in kleiner pakkies en gebruik soos nodig. Ek dink baie van ons wat besig skedules het, is gesonde kos soms ‘n luukse en ook om die tyd te vind om dit te maak. Wel, ek het so deur die jare ‘n doelbewuste besluit te neem om min tot geen pakkies kosse of blikkies kos te koop. Ek lees elke voedsel etiket baie deeglik om te weet wat in my liggaam gesit word. Hierdie dis is vinnig, maklik en ook ekonomies. Jy kan luuks wees en items byvoeg of vervang soos klappermelk met gewone melk of room. Die opsies is oneindig. Soms gebruik ek net die pêrel gort vir 'n slaai met bietjie vleisies en slaaisousie by...gesond is lekker.

Pêrel gort
500g Pêrelgort, droog
1 liter water
5ml Sout
25ml Olyf olie
1 Ui, fyn gekap
1 Rooi soetrissie, fyn gekap

Metode:
1. Kook die water met sout en voeg die Pêrel gort by. Kook vir 15 minute en spoel deeglik af. Kook weer 15 minute en spoel deeglik. Kook dan verder soos normaal. Indien jy nie tyd het vir die proses nie kan jy die alternatief doen. Plaas die pêrel gort oornag in koue water en spoel deeglik die volgende dag. Dit neem 10 minute om dan gaar te kook. Spoel af en gooi bietjie olie oor om te voorkom dat die pêrel gort aan mekaar vasklou.

2. Braai nou die ui en soetrissie liggies en voeg dan die pêrel gort by en braai vir 5 minute vir die geure om te trou. Hou eenkant.

Hoender 
4 Hoender borsies, blokkies gesny
25ml Olyfolie
2 Seldery stingels, fyn gekap
1 Ui, ringe gesny
½ Pynappel, blokkies
8 Appelkose, gedroog, blokkies gensy
1t Fennegriek, geskroei, gemaal
1t Vinkel , geskroei, gemaal
250ml Room/ Melk/ Klappermelk/ Amandelmelk

Metode:
1. Braai die ui en seldery in olyf olie vir 2 minute. Voeg die hoender in klein hoeveelhede by om nie vog te trek nie, braai tot gaar. 

2. Rooster aan die eenkant die sade tot dit begin geure vrystel en voeg by die hoender. 

3. Voeg die pynappel, appelkose en gemaalde geroosterde sade by die mengsel en kook vir 5 minute. Voeg dan die room by en kook vir 5 minute.

4. Skep op hopies pêrel gort en garneer met geroosterde growwe klapper krulle, platblaar pietersielie, boontjie spruite.

English Version

Pearl Barley
500g Pearl Barley, dried
1 litre of water
5ml Salt
25ml Olive oil
1 Onion, diced fine
1 Red pepper, chopped fine

Method:
1. Boil water with salt and add the pearl barley to the water. Boil for 15 minutes and rinse. Boil another 15 minutes and rinse again. Boil until cooked. Alternatively to save time and electricity you can pre soak the pearl barley over night, rinse well, cook for 10 minutes.

2. Fry the onions and pepper together for 5 minutes and add pearl barley and fry for 5 minutes. Set aside and prepare the chicken.

Chicken 
4 Chicken breasts, cubed
25ml Olive oil
2 Celery sticks, chopped
1 Onion, rings
½ Pineapple, cubes
8 Apricots, dried, diced
1t Fenucreek, toasted, grinded
1t Fennel, taosted, grinded
250ml Cream/ Milk/ Coconut milk/ Almond milk

Method:
1. Fry the onions and celery for 2 minutes and add the chicken cubes in small batches. Fry the chicken until cooked and add the pineapple and apricots.

2. Roast the seeds and add to the chicken.

3. Add the cream and cook for 5 minutes. Serve ontop of a bed of pearl barley.

4. Garnish with shavings of roasted coconut, fresh flat leaf parsley and beansprouts.

Source: Annelien Pienaar, 2016, Cookery classes: boerekostwist@gmail.com
Amount: 6 portions

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking