Woensdag, 27 Julie 2016

Eenskottel Hoender gebak

Ek geniet dit om hierdie gereg te maak omdat ek alles in die hutspot (slowcooker) of oondskottel kan pak en vergeet daarvan tot en met opdiening. Ons woon ver van die kerk en vir ‘n sondag middag as jy na kerk tuis kom, is die reuk van hierdie hoeder dis ongelooflik. Omdat ek probeer gesond en lae sout te leef het ek die resep so aangepas om weg te doen met pakkies sop poeier en alle daagste bestanddele gebruik om geur en smaak asook verdikking in te bring. Kom, laat ons kook!


Resep
1.5 kg of 10 Hoender dye
1 Ui, groot, fyn gekap
5 Aartappels, groot in wiggies gesny
15 ml (1e) Knoffel, fyn
2 Seldery stingels, fyn gesny (opsioneel)
250 ml (1 k) Mayonnaise
250 ml (1 k) Room
125 ml (½ k) Blatjang
250 ml (1 k) Water
60 ml (4 e) Mielieblom (Maizena), maak pasta aan met die water
60 ml (4 e) Tiemie, gedroog
10 ml (2 t) Sout
5 ml (1 t) Peper

Metode:
1. Sout en peper die hoender. Pak hoender en groente in oondvaste skottel of in hutspot.

2. Maak al die ander bestanddele saam aan en giet oor hoender.

3. Oond: 150℃ vir 4 ure of as jy haastig is  180℃ vir 2 ure. Slowcooker: 6-8 ure op high


English Version

Recipe
1.5 kg or 10 Thighs
1 Onion, large, chopped
5 Potatoes, cut into wedges
15 ml (1 tbsp) Crushed Garlic
2 Celery sticks, thinly sliced (optional)
250 ml (1 cup) Mayonnaise
250 ml (1 cup) Cream
125 ml (½ cup) Chutney
250 ml Water (1 cup)
60 ml (4 tbsp) Cornstarch (Maizena) made into a paste with some of the water
60 ml (4 tbsp) Thyme, dried
10 ml (2 tsp) Salt
5 ml (1 tsp) Pepper

Metode:
1. Season chicken pieces to taste with salt ‘n pepper. Arrange into oven dish or slow cooker with onions and potatoes.

2. Mix all the other ingredients together and pour over chicken.

3. Oven: 4 hours at 150℃ covered or 2 hours at 180℃. Slow cooker 6-8 hours on high.

Source: Annelien Pienaar, 2016, Cooking classes: boerekostwist@gmail.com

Amount: 6-8 servings

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking