Maandag, 13 Junie 2016

Bolognese Sop / Soup

Hierdie is ‘n lekker vinnige soppie om te maak en kan ook met die hutspot gemaak word! Dit is ‘n gesonde reseppie en in ‘n kits het jy ‘n heerlike maaltyd met vleis en groente in een.

Resep
30 ml Olyf olie
1 Ui, medium, fyn gekap (nie gerasper)
2 Knoffel toontjies, fyn gedruk
2 Wortels, gerasper
2 Seldery stokkies, fyn gesny
150 g Spek vleis, fyn gekap
500 g Maalvleis
400 ml Rooiwyn (opsioneel) vervang met aftreksel
750 g Tamaties ontvel (kan geblik gebruik as jy haastig is)
30 ml Origanum, gedroog
5 ml Paprika, gerook (opsioneel)
750 ml Aftreksel van keuse
80 ml Tamatie putee

Method:
1. Verhit ‘n dieperige kastrol en voeg die olie by asook die ui, wortel en seldery. Braai totdat dit bruin en sag is. Voeg die knoffel by en braai vir ‘n minuut.

2. Braai die spek tot bruin en gaar. Braai nou die maailvleis in dieselfde pan tot dit gaar is. Voeg die wyn by en kook tot die vog met die helfte halveer het. Voeg nou die vleis by die gebraaide uie mengsel.

3. Voeg die res van die bestanddele by en kook die mengsel vir 40 minute by medium hitte. Bedien die sop warm met ‘n skepseltjie room by!


English Version

Recipe
30 ml Olive oil
1 Onion, medium, finely chopped
2 Garlic cloves, minced
2 Carrots, finely grated
2 Celery sticks, fine chopped
150 g Bacon, chopped
500 g Lean mince
400 ml Red wine (optional) replace with stock
750 g Tomatoes, blanched, peeled (or canned)
30 ml Oregano, dried
5 ml Paprika, smoked (optional)
750 ml Stock of choice
80 ml Tomato puree

Method:
1. In a stock pot fry the onions, celery and carrots until brown. Add the garlic and fry for another minute. Set aside.

2. Fry the bacon in a pan until golden brown. Fry the mince in the same pan until cooked. Add the mince mixture to the onions in the stock pot.


3. Add all the ingredients to the stock pot and cook for 45 minutes and serve warm with a dash of cream!

Source: Annelien Pienaar, 2016, Cullinary classes: boerkostwsit@gmail.com

Amount: 8 portions



Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking