Dinsdag, 19 April 2016

Moir's Romantiese Parfait met 'n Twist!

Hierdie is my idee van 'n Romantiese Parfait met Meringue gebou. Die resep bestaan uit drie dele waarvan die eerste deel die maak van die meringue insluit en die res word uit 'n pakkie aangemaak. Dus is hierdie eintlik 'n blits resep, want jy kan die doppe van die meringues lank voor die tyd maak en vries of op die rak laat staan, alles lugdig gesëel.

Ek het hierdie projek vreeslik geniet en die eindresultaat het die kinders laat jubel. Elkeen het sy eie toring van Babel gebou en dit was omtrent heerlike familietyd om die tafel. Die kommentaar op elkeen se nagereg was speels en lig...Onthou hierdie "party truuk" vir ietsie anders met 'n kuietjie met gaste op verjaardag! Oud en jonk kan speel. Dankie Moir's vir die uitdaging ek het die ontwikkelling van die dis baie geniet en nuwe produkte ontdek wat ek andersins nooit sou koop!

Meringue
230g Strooisuiker
3 Eiers, geskei by kamer temperatuur
5ml Asyn
15ml Mielieblom, maizena
2.5ml Moir's Bakpoeier
5ml Moir's Vanielje geursel

Metode:
1. Klop die eier en bakpoeiertot stywe punt stadium, NIE droog en vlokkerig nie!

2. Klop die asyn en mielieblom by.

3. Voeg die strooisuiker 2 eetlepels op ‘n slag by…klits 5 minute en voeg weer 2 eetlepels by…hou so aan totdat al die suiker ingewerk is. Toets die meringue of dit reg is…kyk na die glans, dit moet ‘n lint vorm as jy die klitser oplig en die suiker moet opgelos wees.

4. Vou nou die geursels en kleursels by. Om die marbling gedoen te kry, moet jy 'n druppertjie of tande stokkie neem en kleursel optrek. Dan skep jy individueel ongeveer twee eetlepels opgehoop van die meringue uit en plaas in 'n bakkie...drup drie druppels kleursel op verskillende plekke.


Al die Moir's produkte in 'n ry wat ek gebruik het.
. Met een beweging in 'n figuur 8 draai die lepel. Skep op en sprei in sirkels wat jy op die bakpapier getrek het. Maak seker jy trek 4 groot (8cm) en 4 kleiner (4cm).


5. Bak vir 1 ½ uur by 110°C of toets of dit droog is…ek hou van hulle so effens taai. Hou die oond deur effens oop as jy dit droog.

Vulsel
1 Pakkie Moir's Heritage range Vanilla flavour instant pudding
600ml Melk
200ml Room

Metode:
1. Klits alles saam en moenie in die yskas bêre nie. Anders stol dit en jy kan dit nie op die meringue smeer nie.

Stroop
1 Pakkie Moir's Black Mulberry jelly
125ml Granaat pitte
5ml Moir's Mixed citrus peel
400ml Water
10ml Maizena

Metode:
1. Voeg al die bestanddele saam in 'n kastrolletjie en verhit totdat die mengsel verdik. Laat eenkant om af te koel voor bediening. Moenie in die yskas stoor nie.

Aanmekaar sit van nagereg
Jy kan vrugte wat tans in seisoen is gebruik...jy is die skepper van jou eie kunswerk. Sien die foto's. Ek het Moir's se Marachino cherries gebruik vir garnering.

Bron: Annelien Pienaar, epos: boerekostwist@gmail.com
Hoeveelheid: 8x6cm sirekels

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking