Saterdag, 30 April 2016

Geroosterde Lams lendeskywe met tamatie konfyt en kaas

Ek het hierdie snaakse dis by Kanadese een aand geproe. Of kom ons stel dit so, ek het die gasvrou dop gehou soos sy werk en my wenkbroue gelig oor die toppings voor die vleis gebak word. Vandag is dit ‘n algemene item op ons spyskaart. Jy kan die tamatie konfyt op die kant bedien...

Resep
250ml Tamaties, geblansjeer
250ml Wit suiker
80ml Sherry, indien iemand nie alkohol mag gebruik nie, laat uit en vervang met asyn
Sout en Peper na smaak
6 Lams lendeskywe (lende tjoppies)
1 Eier
70ml Melk
80g Koekmeel
250ml Brood krummels, gedroog
60ml Olyf olie
500ml Cheddar, gerasper

Metode:
1. Kook die tamties, suiker en sherry saam vir ongeveer 20-30 minute op vinnig. Die mengsel moet dik word soos ‘n konfyt moet wees. Verwyder van hitte en laat afkoel.

2. Meng die eier en melk. Sout en peper die vleis na smaak. Plaas die vleis in meel en druk goed vas. Plaas die vleis in die eier mengsel en dan in die brood krummels. Laat die vleis rus vir 1 uur in die yskas sodat die krummels kan set.

3. Vlak vet braai die vleis om mooi bruin te word. Plaas die vleis in ‘n oondskottel en plaas een eetlepel van die tamatie konfyt op ‘n skyf vleis, bedek met baie kaas. Plaas die oondskottel in die oond sonder ‘n deksel en bak vir 10 minute by 190℃ of totdat die kaas goed gesmelt het en begin verbruin.

4. Hierdie gereg kan ook in ‘n gasbraaier of weber gedoen word maar moet dan toegemaak word as dit braai.

Bron: Annelien Pienaar, boerekostwist@gmail.com, 2016 

Hoeveelheid: 6 porsies

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking