Donderdag, 21 April 2016

Aspersie, Prei en Aartappelsop

Hierdie soppie neem net 30 minute om te maak van begin tot einde. Indien die bestanddele nie in rou formaat beskikbaar is nie en jy met die geblikte produk soos aspersies en poeier kappok aartappel werk maak jy die sop binne 10 minute. Die vars produk bly nog die heel lekkerste, maar as tyd druk, dan kroek ons almal maar soms.

30 minute Resep
30 g Botter
1 Prei of Ui (klein), fyn gekap
250 g Aartappels, geskil en grog gekap
500 ml Water
1 Groente Aftreksel blokkie
500 g Aspersies as dit vars is, stokkerige onderste gedeelte verwyder en in 2cm stukkies gesny 
¼ t Borrie
150 ml Room
15 ml Dill tippies, gedroog. Vars 40ml

Metode:
1. In ‘n diep kastrol smelt die botter en braai die ui tot sag vir 5 minute.

2. Voeg die aartappels, water en aftreksel by. Kook die mengsel vir 15 minute totdat die aartappels sag is. 

3. Voeg dan die aspersies en borrie by en kook totdat die aspersies al-dente is vir ongeveer 3-5 minute.

4. Neem die helfte van die sop en puree dit. Voeg plaas die sop terug by die res van die sop in die kastrol en voeg die room en dill by. Bedien warm met Ketel gebraaide uie (sien resep op blog) of bros gebraaide spek repies.

Vinnige resep
30 g Botter
1 Prei of Ui(klein) opgekap
1 pakkie Smash original
1 blikkie Aspersies
Hou die vog van die aspersies en vul aan met water tot 500 ml
¼ 15 ml Dill tippies, gedroog. Vars 40 ml

Metode:
1. In ‘n diep kastrol smelt die botter en braai die ui tot sag vir 5 minute.

2. Plaas water en aspersies in die kastrol met die uie in en verhit tot kookpunt.

3. Voeg die smash by en roer tot verdik. Voeg die res van die bestanddele by, puree die mengsel en bedien dadelik.

Bron: Annelien Pienaar, epos: boerekostwist@gmail.com, 2016

Hoeveelheid: 4 Porsies

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking