Vrydag, 19 Februarie 2016

Klapper melktert

Rina Smit het hierdie resep vir my gestuur om te toets en voorwaar die lekkerste twist ooit op ‘n melktert. Baie dankie Rina vir die deel van die resep.

Resep
Kors
125g Botter of Margarien, sag by kamertemperatuur
100g Wit suiker
100g Klapper, fyn
60g Koekmeel
100g Tennis beskuitjies, fyn gemaak

Metode:
1. Room die margarien en suiker saam. Voeg die klapper, koekmeel en beskuitjies by en druk in ‘n gesmeerde tert bak van ongeveer23cmx32cmx5cm.

Vulsel
4 Eiers, groot
25g Koekmeel
25g Maizena
Knippie sout
1,125ml Melk
25g Margarien of Botter
200g Suiker

Metode:
1. Klits die eiers saam en voeg die koekmeel, maizena en sout saam.

2. Verhit die melk met die margarien en suiker saam. Voeg die eiermengsel by die kokende melk en hou aan met klits sodat die mengsel nie onder aanbrand nie. Plaas ‘n deksel op die kastrol en laat die mengsel stadig prut vir 10 minute. Moenie verder roer nie ander sal die mengsel skif en die afgekoelde tert mag groot krake op kry agv sinerese.

3. Skep die mengsel in die voorbereide tertkors. Laat by kamer temperatuur afkoel. 

Bron: Rina Smit, 2016-02-19 
Hoeveelheid: 1 tert

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking