Saterdag, 09 Januarie 2016

STEAK SLAAI

Heerlike gesonde slaai! Ons eet baie min stysel saam met ons groente en vleis al vir jare. Dus vir diegene wat die koolhidrate moet dop hou of gluten vry moet leef...hierdie een is net vir jou! Vir die Koolhidrate moet die slaaisous met oordeel gebruik word.

RESEP
1 kg Steak
4 e Olyfolie
1 e Koljander saad, geskroei en gemaal
1 t Sout
1 t Peper
1 t Roosmaryn - gedroog
1 e Knoffel - fyn gedruk

METODE

1. Vryf die vleis goed in met die olyfolie en laat vir 'n uur of oornag om sag te word. 

2. Vryf net voor gaarmaak die res van die bestanddele in en maak medium gaar.


3. Laat die vleis ongeveer 5 minute rus voordat dit gesny word sodat die vleis sappe behoue kan bly. 


SLAAI

500 g Kersie tamaties
½ Slaaikop
1 Medium ui - in ringe gesny
100 ml Neute van keuse gekap
2 Feta kaas ringe
½ k Boontjie spruite van keuse

METODE

1. Pak die slaai vooraf op borde uit soos jy daarvan sal hou. 

SOUS

1 k Karringmelk of gewone yoghurt
½ k Avokadopeer - fyn gemash
100 ml Room
100 ml Mayonnasie
Sout en peper na smaak

METODE

1. Meng al die bestanddele van die sous saam en bedien apart saam met slaai.

HOEVEELHEID: 4 porsies.


BRON: Annelien Pienaar, 2016, www.bosenbergguestfarm.co.za



Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking