Maandag, 11 Januarie 2016

MA SE KERRIEBONE

Ek kan nie vir julle vertel hoeveel groenbone my Ma se hande verwerk het in haar lewe! Ons het so ‘n oulike boontjie kerwer van Pineware, so ‘n groene, wat ons male sonder tal moes draai. Vandag is dit ‘n antieke stukkie mooi in my kombuis vir uitstal doeleindes. Maar ja, sy werk nog!

Ons het dit saam met kerrie en rys, vetkoek en maalvleis, kook kos, noem dit en die kerriebone was uitgehaal!



RESEP
2 kg Groenbone - nie langer as 2 cm gekerf
1 kg Uie - grof gekap
30 g Knoffel
750 ml Asyn
600 g Suiker
3 e Kerrie poeier
3 e Maizena
1 e Borrie
3 e Mosterd poeier

METODE

1. Kook die bone en uie tot sag in ‘n bietjie water.

2. Voeg asyn en suiker by bone en kook oor matige hitte totdat al die suiker opgelos het, ongeveer 10 minute lank.


3. Maak die kerrie, maizena, borrie en mosterdpoeier aan met genoeg water om ‘n pasta te maak. Voeg by die kokende mengsel en kook weer vir 10 minute. Bottel die bone dadelik in warm gesteriliseerde flesse.


HOEVEELHEID: Ongeveer 3 kg.


BRON: Hantie Bezuidenhout verwerk deur Annelien Pienaar, 2016, www.bosenbergguestfarm.co.za




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking