Vrydag, 08 Januarie 2016

GRAAN VRYE MURGPAMPOENTJIE FALAFEL

Wat is Falalfel. Dit is ‘n vegetariese frikkadel wat gemaak word van kekerertjies (chickpeas) en dan in diepvet gebraai word. Dit is ‘n gereg vanuit die Midde ooste. Word saam met pitabrood en tahini bedien. Tahini is ‘n puree van sesame saad en dit word weer as basis vir Hummus gebruik. 

Hierdie dis is geskik vir diegene wat op die Paleo dieëet is, gluten vry en vegetaries leef. In hierdie resep het jy paar vasiasies wat toegepas kan word. As ons na die amandel meel in die resep kyk bring dit die koolhidrate af, maar kan ook vervang word met kekerertjie meel om die proteine van die dis te verhoog. Verder kan die murgpampoentjie met goed soos eiervrug, aartappel, boontjie spruite en vele meer groente vervang word.


RESEP
¾ k Amandel meel of kekerertjie meel 
½ Ui - medium - fyn gekap
1 k Murgpampoentjie - gerasper met skil (eiervrug kan ook gebruik word)
2 Knoffel toontjies - fyn gekap
½ t Pietersielie - gedroog
1 e Cilantro - gedroog (koljander blare)
1 t Bakpoeier
½ t Komyn - gemaal (cumin)
½ t Rooi peper
2 t Koljander - gemaal
½ t Sout
¼ t Peper
3 e Olyfolie

METODE

1. Plaas al die bestanddele (behalwe die olyfolie) in ‘n voedsel verwerker en maak dit fyn tot  ‘n gladde puree.

2. Vorm die mengsel in frikkadel grootte balletjies van jou keuse. Jy kan ook die balletjies plat druk om “patties” te maak. Plaas die balletjies op ‘n verkoelde bakplaat en laat dit dan in die yskas set vir ongeveer ‘n uur. Hier kan jy ook besluit om dit te vries en te gebruik soos nodig.


3. Voor verhit ‘n pan en voeg die olyf olie in die warm pan, en braai die falafel vir 3 minute aan beide kante vir “patties” of 6 minute as dit balletjies is. Indien jy olie vry wil gaan kan die falafel in die oond gebak word vir 20 minute en draai op 10 minute by 200 ˚ C .


HOEVEELHEID: 6 patties of frikkadelle


BRON: Annelien Pienaar, www.bosenbergguestfarm.co.za, 2016




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking