Donderdag, 31 Desember 2015

YSKOFFIE

Rista Greyvenstein het vir my haar dogter se yskoffie resep gestuur. Ek het dit gemaak en dit is ongelooflik lekker. Veral in die versengende hitte van hierdie somer seisoen is dit regtig ‘n welkome lafenis! Baie dankie vir die deel van die resep!

RESEP
25 ml Espresso of
30 ml Sterk swart koffie
200 ml Melk
3 scoops Vanielje roomys (1 k)
4 - 5 Ysblokkies - kap fyn in voedsel verwerker
room vir versiering

METODE

1. Voeg al die bestanddele in ‘n voedsel verwerker en meng tot ‘n gladde konsistensie.

2. Gooi in verkoelde glase en versier met room en sjokolade splinters.


NOTA: Vries oorskiet koffie van die perkuleerder in ysbakkies om in die mengsel te gebruik ipv gewone ysblokkies. Hang af van hoe sterk jy van jou koffie geur hou.


HOEVEELHEID: 1 porsie.


BRON: Rista Greyvenstein en Juney Greyvenstein, 2015.


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking