Dinsdag, 15 Desember 2015

MURGPAMPOENTJIE EN BRIE SOP

Hierdie sop is om van huistoe te verlang. Ek het al menige gas se smaak kliere aan die dans gesit met hierdie kombinasie van geure.

RESEP
1 Bossie preie - haar fyn ringetjies (leeks)
600 g Murgpampoentjies (baby marrow of zuchinni)  in wieletjies - kan geskil word vir 'n ligter kleur
1 Medium ui - opgekap in fyn blokkies
50 g Botter
500 ml Hoender aftreksel
750 ml Melk
250 ml Room
170 g Brie
10 ml Dill tippies

METODE

1. Braai die preie, ui en murgpampoentjies saam tot sag. Puree hierdie mengsel tot baie fyn en glad. Jy kan hier bietjie melk byvoeg om die mengsel makliker te laat puree. Ongeveer 100 ml. Plaas die mengsel terug in die kastrol.

2. Voeg nou die vloeistowwe (behalwe room) by en al die ander geur middels en meng goed deur in die kastrol oor medium hitte. Laaste krummel die brie in die mengsel in en meng baie goed. Plaas weer op die plaat en maak goed warm. Meng die room net voor opdiening by. 


3. Omdat die sop reeds aftreksel in kry wat sout is stel ek voor proe en pas die sout en peper aan na smaak. 


4. Bedien met volkoring tuisgebakte broodjie.


HOEVEELHEID: 6 - 8 porsies.


BRON: Annelien Pienaar, 2015, www.bosenbergguestfarm.co.za


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking