Maandag, 07 Desember 2015

MARSHMELLOW FLUFF VERSIERSEL


Hes Snyders het kom spog met hierdie resep van haar en werk wonderlik vinnig. Daar kom nie marshmellows in die beslag soos van die lede gevra het nie. Die tekstuur is soort gelyk aan marshmellows. Hierdie is die basis vir die Italian en Swiss meringue versiersel, dit kry net nie botter in nie. Die tegniek wat gebruik word om die versiersel te maak behels ‘n dubbelkoker. Wanneer ‘n mens ‘n dubbel koker sisteem gebruik is daar ‘n paar aspekte wat jy vir eers moet op let om te verseker dat jou eindproduk suksesvol sal wees. Jou bak waarin jy die mengsel gaan klits wat oor die pot kokende water gaan hang, mag nie aan die water raak nie. Die water moet ook nie so vinnig kook dat die stoom en water in die mengsel sal ingaan nie. Matige hitte verkieslik. Die bak wat gebruik word moet van glas of metaal wees. Verder het Hes gesê jy moet perfek afmeet, dit is een van die maak of breek dinge. Kom ons begin.

RESEP
1½ k Suiker (300 g)
⅓ k Water (83 g)
2 Eierwitte (large eiers)
¼ t Kremetart (cream of tartar)
Vanielje of geursel na smaak
Kleursel na smaak

METODE
1. Meng al die bestanddele in die mengbak saam en mbv ‘n draadklitser klits die mengsel oor vinnig kokende water en klits vir 7 - 10 minute totdat die mengsel dik en wit word. Ek is sterk in my arms, dus stel ek voor as jy nie wil sukkel gebruik maar ‘n elektriese klitser vir die werkie. Tydens hierdie klits proses sal die mengsel soos ‘n meringue word en die suiker sal ook heeltemal opgelos wees teen die tyd wat dit gereed is.

2. Verwyder van hitte en voeg die geursel en kleursel by en klits goed sodat die mengsel afkoel en ook smeerbaar word.

3. Genoeg versiersel vir ‘n dubbel laag koek of 12 kolwyntjies

BRON: Hes Snyders, internet, 2015

1 opmerking:

  1. Watter ander geursels sal ook goed werk saam die resep? Rosewater sal seker ook goed werk. Maar hoe kry mens n lekker sjokolade geur wat steeds sal "fluffy" wees

    AntwoordVee uit