Sondag, 13 Desember 2015

GEKOOKTE MAYONNAISE

Hierdie is my gunsteling mayo om in die huis te hê. Geen preserveermiddels en kunsmatige bestanddele wat sleg is vir ons gesondheid. Die kleur van die mayo word bepaal deur die eiergeel. Hierdie mayonnaise is so bleek weens die eiers wat ek by 'n grootmaat handelaar gekoop het en ek vermoed die arme hoendertjies se kos was meer mielies en gemors as wat dit "free range was".

RESEP
12 Eiers
30 ml Mosterd poeier
300 g Witsuiker
40 ml Maizena
500 ml Wit asyn
1.25 liter Water
12.5 ml Sout
Peper na smaak

METODE

1. Klits die eiers en water saam.

2. Maak met die res van die bestanddele ‘n pasta aan.


3. Meng dan al die bestanddele saam en gebruik een van jou beste kastrolle wat nie kan aanbrand nie. Verhit die mengsel oor stadige hitte vir 5 - 10 minute totdat dit verdik het met ‘n draadklitser. 



                                                                              OF

4. Verhit die mengsel in die mikrogolfoond en stop elke minuut en roer goed deur met elke stop. 

Ek verkies vir alle souse om ‘n draadklitser te gebruik om die sous perfek glad te kry.

5. Bottel en hou in die yskas.


HOEVEELHEID: 2.5 liter.


BRON: Annelien Pienaar, 2015, www.bosenbergguestfarm.co.za




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking