Donderdag, 26 November 2015

WALDORF SLAAI

Hierdie is ongetwyfeld een van my gunsteling slaaie. Hoekom? Wel, dit bevat seldery wat water afdryf en ook ander gesondheids eienskappe bevat. Dan natuurlik die “apple a day keeps the doctor away”! Die resep kan twee soorte appels bevat: Granny Smit en ook Starking of Pink lady, jou keuse. Met dit saam kan jy gedroogde rosyne, pruimedante, cranberries of vars druiwe in sit. Neute soos die Wallnut word gekenmerk in hierdie dis vandag. Ek geniet dit om die slaai saam met vis soos Salm, Tuna wat gebraai is asook hoender en kalkoen te geniet. Veral met die oog op feestye sal hierdie slaai heerlik wees vir die oorskiet vleise vir almal om die volgende dag te geniet. 

Ek vervang die mayonnaise met karringmelk of gewone yoghurt om die vetinhoud laag te hou. Dus jy kan speel met die tipe romerige slaaisousie wat jy wil op sit. 


Die geskrifte vertel dat ‘n man met die naam Oscar Tschirky die resep ontwikkel het vir die Waldorf-Astonia hotel in Amerika. Hy was die Maitre d’hôtel en was baie kreatief met kos en het vele sulke “signature” disse vir die hotel ontwikkel. Die oorspronklike resep het nie neute bevat nie en by die tyd dat die resep gepubliseer was in “The Rector Cook Book”, in 1928 het die mense dit self begin byvoeg.


RESEP
3 Rooi appels met skil - klokhuis verwyder - in blokkies gesny van ongeveer 1.5 cm
3 Granny Smit appels met skil - klokhuis verwyder - in blokkies gesny van ongeveer 1.5 cm
3 Seldery stingels - drade verwyder - in dun skyfies gesny
½ k Rosyne of gedroogde vrugte van keuse
½ - 1 k Neute van keuse - Wallnuts of Pekans werk die beste
½ k Cross en Blackwell Mayonnase
½ k Karringmelk of gewone yoghurt
15 ml Versoeter of suiker

METODE

1. Meng al die bestanddele goed saam en laat vir 1 uur in die yskas voordat dit bedien word.

HOEVEELHEID: 4 - 6 persone.


BRON: Christa Pienaar, 1995, Linquenda equestrian estate. (Dankie Skoonsus), www.bosenbergguestfarm.co.za




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking