Sondag, 29 November 2015

VOLKORING BESKUIT

My gunsteling resep om te maak en gesond daarby. 

RESEP
1 kg Nutty wheat
1 t Kremetart
2 t Koeksoda
2 t Bakpoeier
5 ml Sout
250 ml Semels (bran)
250 ml Hawermout (oats)
250 ml Klapper
250 ml Papawersaad - kan met roulyn saad vervang word (ryk in omega's)
250 ml Pekan neute - fyn - opsioneel
250 ml Sesame saad
125 ml Fat free, suga lite yoghurt van keuse
4 Eiers - geklits
500 ml Karringmelk (kan verder vervang word met fat free yoghurt)
25 ml Natreen liquid
500 g Margarien - reduced fat

METODE

1. Voorverhit oond na 180 ˚ C en spuit oond panne vir die bak van die beskuit.

2. Meng al die droë bestanddele saam en roer goed deur. Maak ‘n gaatjie in die middel.


3. Meng nou al die nat bestanddele saam en voeg by die meelmengsel. Roer dit goed deur en druk in gesmeerde bakplate. Sny die beskuit beslag voor af in vingers en bak vir 30 minute tot mooi goud bruin.


4. Laat die beskuit goed afkoel voordat dit uitgekeer word. 


5. Droog by 100 ˚ C vir 5 ure of oornag.


6. Verpak in lugdigte houers of kan ook bevries word.


HOEVEELHEID: 50 vingers.


BRON: Hantie Bezuidenhout. 2015, www.bosenbergguestfarm.co.za


2 opmerkings:

  1. Nutty Wheat (Snowflake)
    per 100g - Calories: 318kcal | Fat: 6.40g | Carbs: 58.00g | Prot: 12.40g
    (1 kg het dus 580 gram carbs in)

    Oats (Jungle)
    per 1 serving (40g) - Calories: 146kcal | Fat: 3.20g | Carbs: 23.00g | Prot: 5.80g
    (250 ml = 23 x 6 = 138gram carbs)

    Nie reg vir diabete nie, al is daar 50 vingers

    Pecan Nuts
    per 100 g - Calories: 691kcal | Fat: 71.97g | Carbs: 13.86g | Prot: 9.17g
    (250ml = plus minus 27 gr carbs)

    AntwoordVee uit
  2. Ek neem kennis van jou opmerking en sal terugvoering gee sodra ek die nodige aanpassings gemaak het. Seen wense A

    AntwoordVee uit