Donderdag, 19 November 2015

LEWERKOEKIES

As kind was hierdie een van die goed wat ek so helder as vandag kan onthou, wat my Ma op sondag aande vir my Pa gemaak het.  

RESEP
500 g Bees of skaaplewer
4 Middelslag aartappels
250 ml Gesnyde groenboontjies
2 Spinasieblare
1 Middelslag tamatie
1 Ui
1 Knoffel toontjie
1 Sny brood
3 Eiers
180 ml Ongesif afgemeet meelblom
15 ml Bakpoeier
10 ml Sout
1 ml Peper
50 ml Sonneblom olie vir vlakvet braai

METODE
1. Trek die vliese van die lewer af en sny die lewer in stukke en laat dit in melk week vir 60 minute tot oornag.

2. Plaas in 'n voedsel verwerker kap die eers die lewer dan aartappels, boontjies, spinasie, tamatie en ui tot baie fyn.
Indien jy 'n vleismeul het is dit puik vir die werk.
Verwerk die brood laaste saam met die mengsel.

3. Voeg die eiers by die gemaalde mengsel en meng goed.
Voeg die meelblom, bakpoeier, sout en peper by en meng weer goed deur.

4. Skep lepelsvol lewermengsel in vlak warm kookolie en braai dit eers aan die een kant oor matige hitte tot gaar en bruin.
Dreineer die lewerkoekies goed op kombuispapier en sit dit warm of koud voor.

5. Hierdie koekies vries goed.

BRON: Hantie Bezuidenhout. verwerk deur Annelien Bezuidenhout Pienaar, 2015
www.bosenbergguestfarm.co.za

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking