Dinsdag, 24 November 2015

BASIESE SKONS MET 'N PAAR TWISTS!

Ek onthou nog so goed toe ek die eerste keer in my lewe my Ouma se skon resep gebak het. 
Ooo, wee, die hand was maar swaar op die bakpoeier en al wat jy geproe het was seep en ‘n snaakse smaak wat nie wou weg. Maar later het mens mooi gelees en versigtig te werk gegaan met die kosbare bestanddele wat al jou werk ‘n gemors of sukses kan maak.

Vir variasie in die resep kan jy 1 koppie kaas of spek inbring. Of jy kan na ‘n soeter weergawe gaan deur makataan of gemmerstukke, rooi ui marmelade selfs koekmengsel by te voeg, sal heerlik proe. Hier sal ek net ‘n halwe koppie op die beslag insit. Wat van sitrus skil met saadjies soos papawersaad? Dus speel lekker!


RESEP
Hoekom rond as jy kan anders wees?
400 g Koekmeel
5 ml Sout
20 g Suiker
25 g Bakpoeier
140 g Botter
230 g Melk, ja jy het reg gelees gram! Die maatbekers is nie reg gemerk nie!!!
1 Eier - net vir die bestryk van die deeg voor bak vir mooi bruin kleur

METODE

1. Voorverhit jou oond na 180 ˚ C en smeer bakplate vooraf.

2. Sif die koekmeel, sout, suiker en bakpoeier saam. Plaas die meel en die botter in ‘n voedsel verwerker en meng dit totdat dit soos broodkrummels lyk. Gooi die mengsel terug in die bak.

3. Maak ‘n dammetjie in die middel van die meel en voeg die melk en addisonele bestanddele by.

4. Meng die deeg BAIE liggies, dit kan nog klonterig voorkom. Keer die inhoud op die werksoppervlakte uit en druk effens plat, ongeveer 4cm dik. Druk nou vormpies uit en plaas op bakplaat.

5. Bestryk met geklitste eier en bak by 180 ˚ C vir 20 - 30 minute afhangende van die groote van die skons.

HOEVEELHEID: Ongeveer 12 x 7 cm sirkels.

BRON: Annelien Pienaar. 2015, www.bosenbergguestfarm.co.za

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking