Dinsdag, 17 November 2015

BAKPLATE EN TOERUSTING UITEENSETTING EN GEBRUIKE

Chiffon of Angelfood cake se tuitpan met voetjies
DIE MOET'S EN MOENIE'S VAN LOSBOOM PANNE 
1. Wanneer mens met enige pan van die reeks van losboom panne werk dan moet jy onthou goed kan uitloop. 
Maak dus seker dat jou beslag styf genoeg is soos vir cupcakes bak en korslose sout terte en quiches.

2. Voorverhit jou oond met ‘n bakplaat reeds op die korrekte hoogte van die oond vir die bakproses.

Wanneer jy die gevaar loop van iets wat dalk mag uitsypel gaan die geleiding van die warm bakplaat dadelik deur na die basis van die losboom pan en die onderste gedeeltes begin dan dadelik te stol. 

WATTER PAN PAS WAAR? 

1. BAKPLATE
Jy kan bakplate met of sonder kante koop. 
Die sonder kante is geskik vir koekies, brood en pasteie bak. 
Die met kante is vir blokkies lekkers, rolkoeke ens om in te bak of te stol.

2. VIERKANTIGE, REGHOEKIGE EN RONDE DIEP PANNE 
Die doel van hierdie dieper panne is om koekies soos yskaskoekies, blokkies en groot koeke vir laag koeke te bak. 
Sommiges kom met los basisse. 
Ek het onlangs met Kitchenaid se plate en panne gebak en was verstom dat hulle goed met dubbel bome uitkom. 
Dit was in die ou dae laas so. 
Die bodem bestaan uit twee lae, met ‘n lugspasie tussen in om die aanbrand van vrugte koeke te voorkom byvoorbeeld. 
So het ek ook die bakplate gesien wat so aangepas is. 

3. MUFFIN OF KOLWYNTJIE PANNE 

Kom in gaatjies van 6, 12, 24, afhangend van die geleentheid waarvoor jy bak. 
Dit kan rond, langwerpig op vierkantig wees. 
Sommiges het ook basisse wat los is.

4. LANGWERPIGE PANNE, BROODPANNE 
Geskik vir vinnige broodjies, suurdeeg broodjies, koeke, roomys te vorm, aspiek, bron, gelatien ens te stol. 
Voorwaar iets wat ‘n moet is in elke kombuis.

5. BUNDT PANNE

Hierdie panne is vir die bak van spesialiteits koeke soos wortelkoek en gestolde nageregte en slaaie, vele gebruike. 
Die pan is rond met ‘n tuit na bo soos ‘n roomys horinkie.

6. TERT PANNE MET LOS BODEMS (FLAN TIN)

Hierdie is die outjies wat lekker moeilikheid kan maak as jy loperige roomvulsels vir quiches wil bak. Dus doen maar die bakplaat se vooraf verwarming om die probleem die nek in te slaan. 
Dit het geriffelde randte en sodra die produk klaar gebak is kan dit ontvorm word en kaal bedien word sonder enige tert bak of bord.

7. RINGKOEKPANNE (SPRINGFORM TINS)
Hierdie tipe panne is geskik vir koeke wat perfek gebak of gestol moet word. 
Goed soos vrugtekoek, gebakte en gestolde kaaskoeke, meellose koeke. 
Sodra die koek deur die proses is en dit ontvorm moet word, word die ring langs die kant los gemaak om skiet te gee. 
Die koek bly perfek en behou sy vorm.

8. BUIS PANNE (TUBE)

Jy kan net ‘n Angelfood cake en ‘n Chiffon koek in hierdie pan bak! 
Die pan word glad nie gesmeer en met meel uit gevoer soos met die normale panne se voorbereiding nie. 
Nee, die koek moet soort van vassit as dit omgekeer word en onderste bo hang om met gravitasie te stol en koud te word om dan sy tekstuur te behou. 
Dit is hoe dit sy veerligte tekstuur kry. 
Die pan het voetjies waarop dit rus as dit omgekeer word sodat die koek daaraan kan “hang”. 
Die buis in die middel help ook dat die koek mengsel baie vinnig stol voordat die eierwitte sy lug verloor. 
Hoe, deur die hitte baie vinnig daardeur te gelei.

9. SOUFFLE BAKKIES

Hierdie bakkies is gewoonlik van glas en die gereg word daarin bedien. 
Hoekom? 
Omdat die gereg meeste van die tyd as dit ‘n warm gereg is net uit eier bestaan of as dit koud is uit eier, room en of gelatien. 
Dink aan goed soos chocolate mousse, warm kaas souffle, crème caramel of crème brûlée.

10. MADELEINE VORMPIES

Seldsaam gebruik, maar ja, ek het in my ma se arsenaal van panne ook op hulle afgekom. 
Ek het nog net een maal in my lewe Madeleines gebak en dit was heerlik. 
Dit is ‘n koekerige beslag wat dan soos ‘n semi koekie uitkom, krakerig en effens bros.


Bo bundt pan, broodpanne, muffin panne bakplate onder en kante


Kyk die mooi bundt pan in die middel en dan heel in die middel agter die Angelfood of Chiffon koek pan

OM TE SPUIT OF NIE TE SPUIT
Deesdae neem die Chinese die mark oor met al hul gemors goete wat kwansuis kleef vry is. 
Wel, ek het my les op die harde manier geleer, hulle jok soos ‘n bok! 
Spuit dames en here al sê dit ook wat. 
Koekbak is duur en jy wil liefs nie die kanse neem nie. 
Onlangs het ek met een van my Macaroon klasse die duurste prys betaal. 
Die een smous het my dit in die kop gepraat om hierdie nuwe bakpapier vir macaroons te koop. 
Nee, jy het nie nodig om te spuit nie. 
So doen ek die klas en ons spuit nie!!! 
Ag my liewe genade en wat gebeur, die goed sit soos dinges in ‘n baba kombers. 
Dus SPUIT of smeer die flippen goed net! 
Moenie glo wat op die pakkie staan nie.

Ek glo nie in silikoon of die plastiek bak goete nie. 

Dit stel slegte dinge soos estrogeen onder andere af wat borskanker en ander soort gelyke gesondheidsprobleme aan help. 
As jy wyd lees sal jy verstaan wat ek bedoel. 

Dus in kort leer jou panne ken!


BRON: Annelien Pienaar. www.bosenbergguestfarm.co.za, vir klasse boerekostwist@gmail.com

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking