Saterdag, 31 Oktober 2015

VIS EN UIERINGE MET 'N BIERBESLAG

Wat is nou lekkerder as 'n vars stukkie vis in 'n bierbeslag so langs die strand! My Ma het altyd vir ons vars seevis gebak en dan uie ringe. Maak seker dat jou olie goed warm is sodat dit nie olie trek as dit gebak word nie. Geniet!

RESEP
200 ml Bruismeel
50 ml Mielieblom (maizena)
250 ml Bier
½ t Sout
4 Stukkies vis - ontdooi of vars
1 - 2 Groot uie - in dik ringe gesny

METODE
1. Voorverhit die olie vir die braai van die vis en uie ringe.

2. Meng die bruismeel, mielieblom, bier en sout saam. Klits goed deur met ‘n whisk om die beslag so glad as moontlik te kry.

3. Doop die vis in die beslag en braai dadelik totdat die vis goudbruin is. Doop dan ook die uie ringe in die beslag en baai.

4. Bedien met bottersous, skyfies en slaai.

BOTTERSOUS
2 Suurlemoene se sap en 1 se skil gerasper
5 Knoffel toontjies - fyn gedruk
250 g Botter
1 tl Dill tippies

METODE
1. Smelt die botter en voeg die suurlemoensap, knoffel en dill by die botter. Roer die suurlemoenskil by. Bedien oor vis.

2. Die sous mag dalk dik word, verhit net effens om dit weer loperig te kry.

English Version

RECIPE
200 ml Self raising flour
50 ml Corn flour (maizena)
250 ml Beer
½ tsp Salt
4 Pieces of fish - thawed or fresh
1 - 2 Big onion - cut into thick rings

METHOD
1. Preheat the oil to fry the fish and onion rings.

2. Mix the flour, cornstarch, beer and salt.  Beat thoroughly with a whisk to get the batter as smooth as possible.

3. Dip the fish in the batter and fry immediately until the fish is golden brown.  Dip the onion rings in the batter and fry.

4. Serve with butter sauce, chips and salad.

BUTTER SAUCE
2 Lemons juice and 1's zest grated
5 Garlic cloves - crushed
250 g butter
1 tsp Dill tips

METHOD
1. Melt the butter and add the lemon juice, garlic and dill.  Stir in the lemon zest.  Serve over fish.

2. The sauce may thickened, just heat it slightly to get it runny again.

QUANTITY: 4 servings.


SOURCE: Annelien Pienaar. www.bosenbergguestfarm.co.za, 2015

HOEVEELHEID: 4 porsies.


BRON: Annelien Pienaar. www.bosenbergguestfarm.co.za, 2015


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking