Sondag, 18 Oktober 2015

NUWE RESEPTE BOEK - LE STOOF KOOK GROOT IN 'N KLEIN KOMBUIS!



Ek het Freddie baie vlugtig ontmoet toe ek by die jaarlikse Kaas en Wyn fees in Sundringham, Stellenbosch gaan werk het.
Ek het een middag laat, die man sien aanstap met sy netjies gesnyde hare en spierwit sjefsbaadjie. Onder die een arm was ‘n lang Franse brood en onder die ander ‘n bottel met wyn.
Hy het vriendelik gesels en daar was net iets anders omtrent hom wat my fassineer het.
Hy het elke middag kom inloer en ek het glad nie eens sy naam onthou nie.
Toe eendag sien ek hom op FB en befriend hom, ek was nog nie ‘n dag spyt nie, baie lesse al by hom geleer!
Hy het iets baie spesiaal en ek dink na ‘n paar maande wat ek hom op FB leer ken het, besef hy is regtig ‘n mense mens.
Hy is iemand wat die mensdom dien met sy hande werk.
Daar is niks waarvoor hy nie kans sien nie.
Tans het Freddie se grootste droom waar geword.
Hy het sy eerste kookboek die lig laat sien.
Wat dit vir my so uniek maak is die feit dat dit so prakties uit een gesit is vir mense wat in klein spasies woon met die minimum toerusting tot hul beskikking.

HIER IS 'N KORT CV VAN FREDDIE 
Gebore in George – die hart van die Tuinroete, geseend met n familie wat hou van kos en lekker eet, het Freddie geleer om van elke maaltyd n geleentheid te maak.
Na die voltooing van sy studies in die skoonheids industrie het Freddie homself bevind aanboord die luukse skip – Disney Cruise Line in die Vista Spa.
Sy London opleiding maak hom gesog in die spa industrie.
Hoe groot die voorreg ook al was om vir een van Britanje se vooraanstaande spamhuise te werk, het Freddie se hart nog al die tyd in lugvaart.
Vlieg en onthaal was nog altyd sy passie.
Terug in Suid Afrika besluit Freddie om Kaapstad sy permanente woning te maak en begin studeer as professionele vlug en kajuit bemanning lid.
‘n Tuin woonstel, niks groter as 'n kamertjie met‘n oop plan kombuisie met geen spasie vir ‘n oond of ‘n stoof nie moes deug vir slaap, kook en onthaal plek.
Sy beste belegging vir hierdie klein woonspasie was ‘n “Salton Mini Kitchen” wat bestaan uit ‘n klein oondjie met twee stoofplate op, niks grooter as ‘n mikrogolf oond nie.
Tagtig resepte in hierdie boek het die lig gesien vanuit hierdie oondjie wat gesorg het vir menigde groot ete partydjies in n baie klein spasie.
Met ekstra tyd op hande skryf Freddie in vir‘n kursus in “gourmet cooking and professional catering” waar hy homself bekwaam as kok in eie reg.
Ophou studeer was nie vir hom nie en het hy kwalifikasies bekom as Barbier, Internationale man versorgings spesialis, London opgeleide spa en masseur terapeut, Kok, Spysenier, Vlugkelner, Mode stilis, persoonlike stilis, mans mode stilis en “Pop-up” restaurant eienaar.
Wanneer Freddie nie vlieg nie bied hy al die bogenoemde dienste aan vanuit sy studio “Living Life Large”.
Hier word kliente later vriende.
Gebaseer in die Noordelike voorstede van Kaapstad word mense regoor die Kaap getrakteer met lekker kos, persoonlike versogins behandellings en mode konsultasies, reg om die lewe aan te pak soos nog nooit van tevore nie.

KOMPETISIE
Een gelukkige wenner ontvang ‘n getekende kopie van Freddie se nuwe boek.
Hoe om deel te neem?
Stuur jou antwoord na freddie.grooming@gmail.com

VRAAG
Hoeveel resepte is in die boek?
Stuur jou antwoord voor of op 30 Oktober na bg adres.
Boerekos met ‘n Twist sal die gelukkige wenner dan aankondig.

Waar kry jy die boek te koop?
Boek is beskikbaar in Engels en Afrikaans.
Teen R199
Bestel direk by Freddie: 0713540030
freddie.grooming@gmail.com
www.livinglifelarge.co.za

BRON: Annelien Pienaar. www.bosenbergguestfarm.co.za

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking