Sondag, 25 Oktober 2015

HOENDER EN SAMPIOEN SOUT TERT

Soms gebeur dit dat jy inderhaas gou ‘n ligte ete vir kuiergaste moet voorsit. Hierdie resep het my meer as eenkeer uit gehelp. Die korsie is ook baie maklik. Word in die pan gedruk en met die vulsel gebak, geen blindbak of tydrowende proses nie.Nou goed ek weet jy gaan dalk dink dit is nie so maklik om witsous te maak nie, maar raai wat? Dit is!  Daar is twee maniere hoe jy witsous kan maak. Die eerste een is die Witsous Bêre mengsel wat op die blog is. Dit het reeds melkpoeier, margarien en koekmeel in. Jy gooi net water by en in ‘n kits het jy ‘n klont vrye witsous. Die tweede manier gaan ek nou vir julle met die resep verduidelik. Die geheim? Ballon klitser / whisk en jou mikrogolf oond en voila!

RESEP
VULSEL
500 g Hoender vleis - klaar gaar (oorskiet werk wonderlik)
250 ml Room
250 ml Witsous - effens afgekoel (sien resep)
4 Eiers
250 g Knopies sampioene - op gesnipper
1 t Knoffel
2 e Dill
Sout en peper na smaak

METODE
1. Voeg al die bestanddele saam en meng baie goed deur.

2. Berei die kors voor deur 1 koppie koekmeel met 1 koppie gerasperde kaas en 1 koppie gerasperde koue bakmargarien in die voedsel verwerker te blits totdat dit soos broodkrummels lyk.

3. Druk die krummels in ‘n gesmeerde terbak van jou keuse vas of kleiner porsies van jou keuse.

4. Gooi die vulsel in die kors en bak by 180 ˚ C vir 30 minute vir groot terte en 15 - 20 minute vir dunner en kleiner porsies.

WITSOUS
250 ml Melk
30 ml Koekmeel
30 ml Botter
250 ml Kaas - gerasper
2 ml Neut muskaat
Sout en peper na smaak

METODE
1. Plaas die botter in ‘n glasbak en verhit in die mikorgolf vir 30 sekondes totdat die botter gesmelt is.

2. Neem nou ‘n whisk en klop die meel goed by die botter.
Draai weer vir 30 sekondes en stop.

3. Voeg nou die melk by en klits goed deur met whisk totdat al die meel goed versprei is in die melk. Mikrogolf vir 1 minuut, haal die bak uit en klits weer deeglik deur met die whisk.
Doen hierdie proses totdat die mengsel goed verdik het.
Sal ongeveer 5 minute neem.
Nooit weer sal jy witsous hê wat aanbrand nie!
Gooi die kaas by en klits goed deur.
Voeg sout, peper en neutmuskaat na smaak by.

HOEVEELHEID: 8 porsies.

BRON: Annelien Pienaar. www.boerekostwist@gmail.com, klasse




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking