Dinsdag, 20 Oktober 2015

GEROOKTE SNOEK QUICHE MET AARTAPPEL KORS

Die tert is ryk en romerig met ‘n pikante nasmaak van gerookte vis. Gebruik die les oor beroking op die stoof om jou vissie te rook. Anders as jy dit gerook in ‘n blik kan kry, des te meer tyd om ander dinge te doen. Jy kan ook bietjie anders wees en die vis met gerookte hoender borsies vervang!

Die kors is uniek omdat dit met kapokaartappels gemaak word, dit is bros en heerlik.


RESEP
KORS
120 g kapokaartappels - heeltemal koud
230 g koekmeel - gesif
120 g botter in blokkies gesny en effens verkoel - nie pap nie
½ eier - geklits
1 ml neut muskaat
sout en peper na smaak
10 ml ys water

METODE
1. Plaas die koekmeel en botter in ‘n voedsel verwerker en meng dit totdat dit soos broodkrummels lyk.
Meng dan die aartappels en geurmiddels by en laaste die eier.

2. Gooi die mengsel oor in ‘n mengbak en voeg die water by om die deeg aan mekaar te kan druk.

3. Rol die deeg op ‘n meel bestrooide oppervlakte uit en voer ‘n 23 cm flan pan of enige ander bak uit met die deeg.
Bedek die deeg en verkoel vir 30 - 60 minute in die yskas.
As jy nie goed is met uitrol nie, druk met die hand in die pannetjie in.

VULSEL
300 g Gerookte vis (enige soort sal werk - op die foto het ek salm gebruik
1 Prei stingel - opsioneel
¼ Rooi ui - grof gesny - opsioneel
6 Eiers - geklits
150 ml Melk
150 ml Vars room
150 ml Suur room (soms maak ek my eie ricotta en vervang met dit)
15 ml Dill - gedroog
5 ml Kappertjie saad
1 Knoffel toontjie
Sout en peper na smaak

METODE
1. Voorverhit oond na 200 ˚ C en plaas ‘n bakplaat vir die bakkery in die oond.

2. Braai preie en rooi ui tot net sag. Vlok die gaar vis en hou eenkant en pak dit in die tert kors.

3. Meng die res van die bestanddele saam.

4. Gooi die melk en eier mengsel oor die vis en preie mengsel en bak vir 35 - 45 minute totdat die middelste gedeelte droog en geset is. Dit moenie drillerig wees soos jellie nie.

BRON: Annelien Pienaar.  2015, www.bosenbergguestfarm.co.za




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking