Maandag, 19 Oktober 2015

ENGELSE "HIGH TEA" SOET EN SOUT IDEES

Gebruik die soutskonsie resep en vul net 'n kwart van die muffin pan met beslag.
Sprinkel met parmasaan kaas of klapper en plaas moerbeie en bessies in die middel. 
Bak soos op resep aangedui. 
Tyd is net met die helfte minder.
 Hierdie is die meringue resep wat net in vele kleure gekleur is. Geur elke kleur met 'n geur bv: pienk met aarbei, geel met piesang.
Lekker speel.
 Gebruik enige van die sout tert resepte se vulsels en bak dit in filo pakkies.
 Maak 'n tuna mousse as vulsel met fyn blaarslaai lae.
 Ouma se dood gewone koekie drukker koekies word in gekleurde wit sjokolade gedoop en dan met sprinkels versier.
 Outydse soet koekie met 'n glans versiersel laag en dan word vars versuikerde blomme, bessies en blare as garnering gebruik.
 Aarbei konfyt broodjies wat met bruinpapier en mooi scrapboek papier versier is.
Gee die gevoel van landelike kuiertyd.
Heerlik, maklik en vinnig.
Knopie sampioene wat afgevee is, gesout en peper.
Draai toe met spek en bak soos gewoon in oond.
Bedien met ouma Hantie se knoffel sous.
 Ham en Murgpampoen wiele.
Ek maak 'n baie fyn mengelslaai wat effens gemarineer word in asyn, suiker en sout oplossing.
Dreineer voor gebruik.

Jy kan ook hier in plaas van murgpampoen gewone komkommer of wortel vir die buitenste wiele gebruik.

Maak die stroke 15 cm lank om die oprol te vergemaklik.

Eerste laag op toonbank - murgpampoen skyf, dan ham, dan vulsels, rol op en steek vas.
Gebruik kleinerige beet vir die happie.
Kook die beet tot sag en marineer oornag in balsamiese asyn, olyfolie, suiker, sout en peper en kruie.

Dreineer baie goed die volgende dag.

Jy kan 'n variasie van kaas tussen die lagies gebruik - paneer, ricotta, buffel mozzarella, gewone mozzarella, gebraaide haloumi.

Pak die lae met vars kruie op mekaar.








BRON: Annelien Pienaar. 2015, www.bosenbergguestfarm.co.za

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking