Saterdag, 19 September 2015

LAVENTEL EN SUURLEMOEN SOUT

Wanneer jy jou laventel bosse snoei, moenie die takkies weg gooi nie. Dit kan verwerk word in kos soute, badsout en vele meer! Lamsvleis kom tot sy reg met hierdie sout.

RESEP
2 k Seesout vlokkies
24 Laventel takkies met blommetjies aan
5 t Tiemie - droog
1 e Swartpeper korrels
4 Suurlemoene - skil gedroog
1 k Pistasio of pekan neute of dennepitte of grondbone - fyn gekap

METODE
SUURLEMOEN
1. Skil ‘n suurlemoen dun af sonder dat daar enige van die wit wys op die skil. Ek laat my suurlemoen skil op lae handdoek papier op lae koerant papier in ‘n donker vertrek droog word. Maal dan fyn in voedsel verwerker.

2. Meng al die bestanddele saam en voeg vir elke koppie sout ‘n halwe teelepel rysmeel by.

BRON: Maritha Lotz, 2013.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking