Vrydag, 18 September 2015

Dubbele Pizza Omelet / Pizza omelet


Ek sou in my wildste drome nie kon dink dat hierdie omelet die Twisters se koppe so sou laat draai nie!  Dit is die eerste keer dat ek vanaf ‘n ou foto wat ek iewers gesien en gefile het onder ontbyt,‘n nuwe resep moet skryf, was interessant gewees. Maar hier is hy nou, heerlike Noen ontbyt of te wel Brunch!

RESEP
OMELET
4 eiers - goed geklits
100 ml melk
1 el botter - gesmelt
knippie sout
peper na smaak
vars roket of koljander blare vir garnering

METODE
1. Vooraf verhit kleefvrye pan tot warm.

2. Meng al die bestanddele saam en klits baie goed sodat die eier deeglik gemeng is. Gooi deur sif om die growwe dele te skei.

3. Gooi ‘n dun lagie (soos pannekoek) mengsel in die pan en draai in die rondte. Die omelet sal vinnig gaar word en draai om sodat die ander kant deeglik kan bak.

4. Hou die omelette onder klam vadoek om nie uit te droog in die lou oond.

VULSEL
15 ml Olyfolie
250 g Repies spek - grof gekap
250 g Gerookte kaas worsies of wors van keuse
½ k Ui - fyn gekap
½ k Rooi soetrissie - fyn gekap
½ k Sampioene - fyn gesnipper
½ t Knoffel - vars
100 g Kaas - gerasper
6 Eiers - geklits
Sout en peper na smaak
15 ml Origanum

GARNERING
250 ml Maaskaas
Vars kruie blare

METODE
1. Braai die spek en worsies tot gaar en skep uit die pan.

2. Braai dan die ui in dieselfde pan, sodra glansend voeg die soetrissie en sampioene by en braai tot droog. Verwyder van hitte en geur na smaak en voeg die knoffel en vleis by.

3. Maak gewone roereier eenkant en pak dan die pizza omelet soos volg - eers ‘n laag omelet, dan vulsel en kaas op gestrooi. Eindig met omelet skyf wat in kwarte of agstes gesny is. Garneer soos verkies met maaskaas en vars kruie blare.

HOEVEELHEID: 4 omelette.

BRON: Annelien Pienaar.


English Version
OMELETTE
4 Eggs - well beaten
100 ml Milk
1 tbsp Butter - melted
Pinch of salt
Pepper to taste
Fresh rocket or cilantro leaves for garnish

METHOD
1. Preheat a non stick pan until hot.

2. Mix all the ingredients together and whisk well so that the egg is thoroughly mixed. Strain through a sievve.

3. Pour a thin layer (like pancake) mixture into the pan and rotate. The omelette will cook quickly, turn and bake on the other side as well.

4. Keep the omelette under a moist cloth in a low oven to prevent drying out.

FILLING
15 ml Olive Oil
250 g Strips bacon - coarsely chopped
250 g smoked cheese sausage or sausage of choice
½ cup Onion - finely chopped
½ cup Red pepper - finely chopped
½ cup Mushrooms - finely shredded
½ tsp Garlic - fresh
100 g Cheese - grated
6 Eggs - beaten
Salt and pepper to taste
15 ml Origanum

GARNISH
250 ml Cottage Cheese
Fresh herb leaves

METHOD
1. Fry the bacon and sausages until cooked and remove from the pan.

2. Fry the onion in the same pan, when glossy add the peppers and mushrooms and cook until dry. Remove from heat and season to taste and add the garlic and meat.

3. Make ordinary scrambled eggs aside and pack the pizza omelet as follows - a layer of omelette, then stuffing and cheese sprinkled on. End with omelet disc that is cut into quarters or eighths. Garnish as desired with cottage cheese and fresh herb leaves.

QUANTITY: 4 omelettes.

SOURCE: Annelien Pienaar. Cooking classes www.boerekostwist@gmail.com





Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking