Vrydag, 18 September 2015

Boere Brekkie / Farmers Breakfast

Hierdie ontbyt is vinnig en maklik en al die vooraf bereidings kan al die aand te vore gedoen word.

RESEP
2 x 400 g rolle Skilferkors deeg
8 Spekvleis repies van keuse - die aand voor die tyd bros gebraai
1 Eier - geklits om lagies deeg aan mekaar te “plak”
4 e Tamatiesous
1 Rooi soetrissie - in wiggies gesny en ontpit
1 Rooi ui - in wiggies gesny
2 e Olyfolie
4 Eiers - vir die binne kant
vars Pietersielie vir garnering
Sout en peper na smaak

METODE
1. Rol die skilferkors deeg lae uit en smeer een van die twee lae met geklitste eier en plaas die ander laag bo op. Plaas die deeg op ‘n verkilde skinkbord en laat rus in die yskas tot die volgende dag.

2. Voorverhit oond na 200 ˚ C.

3. Haal die deeg uit en sny die deeg in 4 presiese vierkante, probeer om soveel van die deeg te gebuik as moontlik. Wanneer mens sulke deeg sny, gebruik ‘n skerp mes met ‘n gladde lem en trek die mes in hale oor die deeg. Dit help die lagies deeg mooi vorm en van mekaar skei om ‘n powwerige voorkoms te kry tydens die bakproses. As jy sommer net met ‘n groot mes die deeg met ‘n afwaartse druk sny op eenslag dan kompakteer jy die lae en dit rys nie optimaal nie.

4. Sny ‘n kleiner vierkantjie in die middel van die deeg amper halfpad deur die deeg, ek skat so 3 cm randjie is genoeg. Smeer die deeg met die geklitste eier wat oorgebly het en bak in die oond vir 10 minute. Haal die dekseltjie wat gevorm het in die middel af en eet dit op! Smeer die middel met tamatiesous.

5. Gooi die uie en soetrissie in ‘n sakkie en voeg die olyfolie by en meng goed. Pak nou die lae van die ontbyt happie soos volg - 2 repies spek, 2 repies soetrissie, uie na smaak, vars pietersielie en geurmiddels. Breek die eier versigtig op die bondel wat jy gepak het.

6. Bak in oond wat afgestel is na 180 ˚ C vir 10 - 15 minute afhangende van die gaarheid van die eier wat deur die gas verlang word. Bedien dadelik!

HOEVEELHEID: 4 porsies.

BRON: Annelien Pienaar, Bos en Berg gasteplaas, 2015.


English Version
Recipe
2 x 400 g rolls Puff pastry
8 Bacon strips of choice - fried crispy the night before  
1 Egg - beaten to to "paste" layers of dough together
4  tbsp Tomato sauce
1 Red pepper - cut into wedges and cored
1 Red onion - cut into wedges
2 tbsp Olive oil
4 eggs - for the inside
fresh parsley for garnish
Salt and pepper to taste

Method:
1. Roll out the puff pastry and spread one of the two layers with beaten egg and place the other layer on top. Place the dough on a chilled platter and let it rest in the refrigerator until the next day.

2. Preheat oven to 200 ˚C.

3. Remove the dough and cut the dough into 4 exact squares, try to use as much of the dough as possible.
When you cut dough like this, use a sharp knife with a smooth blade and make knife strokes over the dough. It helps the layers of dough to separate to get a puffy appearance during baking. If you just cut the dough with a big knife in a downward move you compress the dough and it will not rise optimal.

4. Cut a small square in the center of the dough almost halfway through the dough, I guess about a 3 cm border is enough. Spread the dough with the leftover beaten egg and bake in the oven for 10 minutes. Remove the lid that formed in the middle and eat it! Spread the middle with tomato sauce.

5. Put the onion and pepper in a small bag and add the olive oil and mix well. Pack the layers of the breakfast snack as follows - 2 strips of bacon, 2 strips of red pepper, onion to taste, fresh parsley and seasonings. Break the egg gently on the bundle you have packed.

6. Bake in oven at 180 ˚ C for 10 - 15 minutes depending on the doneness of the egg that is required by the guests.  Serve immediately!

QUANTITY: 4 servings.


SOURCE: Annelien Pienaar, Forest and Mountain Guest Farm, 2015 .

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking