Saterdag, 19 September 2015

BALSAMIESE ASYN SLAAISOUS

As daar nou een ding is waaroor ek dooi dan is dit balsamiese asyn. Ek het onlangs van ‘n vriendin ‘n bottel Oak aged Balsamic vingar gekry uit die mooie Italië! Dus as julle weer balsamiese asyn koop, kyk dat dit hout verouderd is. Die smaak is ongelooflik!

RESEP
500 ml Balsamiese asyn
15 ml Bruinsuiker
5 ml Sout
15 ml Heuning
5 ml vars Suurlemoensap
5 ml Mayonnaise
1 Knoffeltoontjie - fyn gemaak
100 ml Olyfolie

METODE
1. Kook die balsamiese asyn, bruinsuiker en sout totdat die helfte weg gekook het, ons noem dit reduseer. Laat dit goed afkoel voordat dit met die res van die bestanddele gemeng word.

2. Voeg al die bestanddele by die balsamiese reduksie en klits met klitser sodat alles goed gemeng word.

3. Hou die sous verkoel.

Bedien saam met enige vars tuin slaai of as ‘n doopsous.

HOEVEELHEID: 250 - 300 ml.

BRON: Annelien Pienaar, 2015. www.bosenbergguestfarm.co.za




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking