Donderdag, 13 Augustus 2015

GEMARINEERDE SAMPIOEN EN SPEK SOUTTERT

Hierdie vinnige en maklike ligte middagete is vullend en saam met 'n heerlike somer slaai net die regte ding om die seisoen mee in te wag! 

RESEP
VULSEL
250 g Sampioene - klein knopies
200 ml Witwyn - Chardonnay
50 ml Druiwepit olie
250 g Spekvleis - repies gesny
1 medium Rooi ui - ringe gesny
1 Knoffel toontjie - fyn gedruk
150 g Gruyere kaas of Bloukaas of Brie
250 ml Vars room
15 ml Dill tippies - gedroog
4 Eiers
2 e Koekmeel

METODE
1. Marineer eers die sampioene in die wyn en druiwepit olie vir 4 ure.

2. Braai die spekvleis eers tot krakerig en voeg dan die ui by.
Soteer ui tot glansend.

3. Voeg die knoffel by en braai vir 1 minuut. Laat eenkant om af te koel.

4. Meng die kaas, room, dill, eiers en koekmeel saam. Sout en peper na smaak.

5. Meng dan die res van die bestanddele by die eier mengsel in.

6. Skep in die tertkors en bak vir 35 - 40 minute by 180 ˚ C tot gaar.

KORS
250ml Koekmeel
250ml Gerasperde cheddar kaas
250ml Gerasperde Rama of Stork bake

METODE
1. Plaas die bestanddele in voedselverwerker en werk dit totdat dit soos broodkrummels lyk.

2. Druk die krummels in gesmeerde tertbak of flan bak en maak seker dit is goed vas.

PORSIES: 6.


BRON: Annelien Pienaar.




Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking