Saterdag, 29 Augustus 2015

BEES EN BIERPOTJIE MET SPESERY SOUSKLUITJIES

Hierdie potjie kan met enige beesvleis gemaak word. Ek het skenkel, stert, steak en ander snitte al so gemaak afhangende van die tyd tot jou beskikking. As jy nie tyd of plek het vir die wat in woonstelle woon, wel dan maak jy dit soos 'n stowe gereg en bak dit in die oond of op die stoofplaat!

RESEP
POTJIE
3 e Olyfolie
2 groot Uie - dun in ringe gesny
8 Wortels - ringe gesny
2 stingels Seldery in lang vingers
2 groot Aartappels - in blokkies
250 g Knopie sampioene - afgevee en heel
4 e Koekmeel
1.5 kg Beesvleis
1 blikkie Bier van ongeveer 425 ml
3 e Muscavado suiker of sagte bruinsuiker
2 Loerier blare
1 e Knoffel vlokkies
1 e Vars gekapte Roosmaryn
Sout en peper na smaak

METODE
1. Braai uie en wortel in die olyf olie tot sag.

2. In ‘n plastiek sakkie plaas sout en peper na smaak en gooi die vleis in die sakkie om deeglik bedek te word. Doen dit in klein hopies op ‘n slag.

3. Verwyder die uie mengsel uit die pot en braai die vleis dan bruin.

4. Voeg dan die groente by die vleis asook die oorblywende meel in die sakkie.

5. Voeg die bier by en die res van die bestanddele en kook die vleis tot sag.


SPESERY KLUITJIES
120 g Bruismeel
knippie Sout
55 g Botter
2 e Gemengde kruie
5 e Water

METODE
1. Sif die bruismeel en sout saam.

2. Vryf die botter in die meel in totdat dit soos broodkrummels lyk en voeg die res van die bestanddele by en maak ‘n deeg.

3. Rol 6 bolletjies van ewe groot en plaas op die amper gaar kookvleis en bedek weer en kook vir verdere 30 minute in die pot.

PORSIES: 6.

BRON: Annelien Pienaar.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking