Saterdag, 18 Julie 2015

SPITBRAAI BYKOSSE

AARTAPPEL WIGGIES
Kook vooraf die aartappels tot gaar.
Laat afkoel en skil dan.
Sny in wiggies en laat dit in die vet van die spit onder in die bak braai net voor opdiening om heerlik bros te word.
Ek is lief daarvoor om sout, droë geroosterde koljander, peper en vars kruie as geurmiddels te gebruik.

GROENTE KEBABS
Gebruik groente wat tans in seisoen is om die stokkies mee te vul.
Moenie die groente te styf teen mekaar in steek nie, jy wil die sousies mooi tussen die groente laat deur loop. Maak 'n aparte vuur en rooster die stokkie daarop. Nadat dit gaar is bedruip met die volgende sousie.

250 ml olyfolie
125 ml balsamiese asyn
50 g bruinsuiker
50 ml heuning
50 ml knoffel
sout en peper na smaak

Meng alles saam en bestryk die gaar stokkies met 'n kwassie.

BROCCOLI EN OLYF SLAAI

1 kop brokkoli
250 g olywe - ontpit (kan met kersie tamaties vervang word)
250 g spek - fyn gekap - gebraai
100 ml spriet uie - fyn gekap
100 g Fetakaas - gekrummel
seldery soveel as jy wil - fyn gesny
1 Granny smit appel - in klein blokkies
125 ml pekans
sout en peper na smaak

SLAAISOUS
125 ml Cross en Blackwell mayonnaise
125 ml kondensmelk
125 ml gewone joghurt

Meng alles saam en gooi oor slaai en meng goed.


PASTA SLAAI
Hierdie pasta kan die dag voor die tyd gekook word om tyd te spaar.

500 g pasta skroewe of skulpies
100 g kersie tamaties
2 avokado pere
1 medium ui - gerasper
125 ml gedroogde perskes - fyn op gekap

SLAAISOUS
125 ml Cross en Blackwell mayonnaise
125 ml kondensmelk
125 ml gewone joghurt
50 ml suurlemoensap
sout en peper na smaak

SUIKERMIELIE GENOT
Wie hou nou nie van 'n suikermielie nie, en het julle geweet dit is baie gesond om te eet!
Ek sit die skottel met mielies vir die gate neer en dan demonstreer jy vir hulle hoe om hul eie mielies te versier, dit is gewoonlik vet pret, veral vir die kinders!

Kook die mielies eers tot gaar en smeer dan die punte van die mielies met witsous om as gom vir die lagies te dien.
Sprinkel dan die laag van jou keuse oor.

LAAG 1
 125 ml gerasperde parmesaan of pecorino kaas
125 ml cheddar kaas
125 ml spek - klaar gaar en fyn gekap

LAAG 2 
1 kop songedroogde tamaties wat in kookwater hidreer is en dan fyngekap is en met olie en knoffel verfris is.
sout en peper

LAAG 3
Speel met geroosterde neute en sade soos sesame saad.

BRON: Annelien Pienaar, 2015.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking