Vrydag, 10 Julie 2015

PIESANG KARAMEL POEDING

Hierdie resep is ‘n groot geskenk van Rista Greyvenstein se persoonlike resep versameling. Sy het te vertel dat haar man nie ‘n poeding mens is nie en hierdie piesang poeding is een wat hy baie geniet. 
Ek het hom gebak en dit is voorwaar ‘n groot bederf op die smaak kliere.

BESLAG
2 kop koekmeel
½ kop strooisuiker
4 baie ryp piesangs - fyn gedruk
1 tl bakpoeier
1 tl koeksoda
½ kop appelkooskonfyt
1 kop volroom melk
3 e botter - gesmelt
1 groot eier -  geklits
1 tl vanielje geursel
knippie sout

STROOP
1 kop bruinsuiker
4 el stroop
1 blik Idealmelk
½ kop water

METODE
1. Voorverhit die oond tot 180 ˚ C.
Smeer ’n oondvaste pan met botter.

2. Sif koekmeel, sout, bakpoeier en koeksoda saam.

3. Gooi suiker by, roer liggies deur.

4. In ‘n ander lekker groot mengbak gooi die gooi fyn piesangs, melk, gesmelte botter, eier vanielje geursel en konfyt en meng liggies saam.

5. Gooi nou bietjies bietjies gesifte koekmeel op ‘n slag by tot alles lekker gemeng.

6. Gooi in gesmeerde pan.

STROOP
 In ’n kastrol bring al die bestandele tot kookpunt, verwyder van plaat en roer tot suiker opgelos is. Gooi nou die helfte van die stroop versigtig oor die agterkant van ‘n eetlepel oor die rou deeg.
Sit dadelik in die voorverhitte oond en bak vir 40 minute tot goudbruin.

8. Bring die res van die stroop tot kookpunt en gooi oor die poeding sodra uit die oond kom.
Sit dit terug in die oond vir so 10 minute totdat dit borreltjies maak.
Laat rus vir so 20 minute voor jy dit opdien met roomys of lekker styfgeklopte room.

HOEVEELHEID: 1 reghoekige 23 x 19 cm bak.

BRON: Rista Greyvenstein, 2015-07-10.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking