Maandag, 06 Julie 2015

PAMPOEN MUFFINS

As jy op 'n speel-speel manier jou kind pampoen wil laat eet is hierdie muffin met bietjie roomkaas versiersel of glansversiersel net die ding! Hoop julle gaan hierdie een netso baie soos my gesin geniet.

RESEP
2½ k Koekmeel
½ t Kaneel
¼ t Neut muskaat (nutmeg)
¼ t Naeltjies (cloves)
¼ t Gemengde kruie (all spice)
½ t Sout
1 t Koeksoda
1 t Bakpoeier
1/2 tot 1 k Suiker (Gebruik sagte bruinsuiker, gee heerlike karamel smaak)
¾ k Olie
1 t Vanielje geursel
2 Eiers
½ k Karringmelk of plein joghurt
1½ k Pampoen puree - gekook en fyn gemaak - nie waterig
ekstra Bruinsuiker en neute van keuse om op die muffins te sit voordat dit gebak word

METODE
1. Voorverhit die oond na 180 ˚ C en spuit muffin panne of 2 brood pannetjies.

2. Sif die koekmeel, kaneel, neutmuskaat, naeltjies, allspice, sout, koeksoda en bakpoeier saam.

3. In ‘n mengbak met ‘n klitser klits die suiker, olie en vanielje geursel saam tot lig en donsig.

4. Voeg die eiers een vir een by, die eier moet eers weer romerig word voordat die volgende eier bygevoeg word.

5. Vou die karringmelk, pampoen puree in die eier mengsel in met 'n metaal lepel.

6. Vou dan die droë bestanddele by.

7. Skep pannetjies ¾ vol,  sprinkel met bruinsuiker en neute.

8. Bak vir 20 - 25 minute 180 ˚C.

9. As afgekoel versier met glans versiersel.

HOEVEELHEID: 15 muffins of 2 brode van 23 x 10 x 8 cm.
(Bak die brode by 170 ˚C vir 60 minute).

BRON: Annelien Pienaar.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking