Maandag, 27 Julie 2015

NUTTY WHEAT DIABETIESE BESKUIT

Hierdie resep bevat appel sodat dit die GI van die meel kan afbring.
Die beskuit is sag van tekstuur en kan in panne ingedruk word en gesny word of dit kan in 50 g balletjies gerol word en in brood pannetjies gepak word.
Omdat dit so 'n groot hoeveelheid beskuit is bak ek dit en vries die ander helfte en gebruik en droog soos benodig.

RESEP
7 kop Nuttywheat
2 kop semels
1 kop pekans / rosyne / cranberries of 3 dele van elk
1 kop roulynsaad
1 kop gerolde hawermout (rolled oats)
4 el Natreen - liquid
1 tl sout
2 el bakpoeier
1 tl kremetart
2 tl koeksoda
100 ml melk
500 g margarien - by kamertemperatuur
2 kop karringmelk
2 appels - gerasper

METODE
1. Voorverhit oond tot 180 ˚ C.

2. Smeer 3 - 4 plat oondpanne goed.

3. Hou koeksoda eenkant en meng die droë bestanddele saam.

4. Rasper margarien in meel in en vryf met vingerpunte in totdat dit soos broodkrummels lyk.

5. Meng die koeksoda met melk, maak seker die klonte is goed opgelos.
Voeg by karringmelk om dit te aktiveer.

6. Meng meelmengsel met melkmengsel totdat bestanddele goed gemeng is.

7. Druk die beskuit in die voorbereide oond panne en sny vooraf in vingers.

8. Bak vir 45 - 60 minute op die oond se middelste rak.

9. Laat afkoel en sny in vingers en droog in matige oond van 100 grade vir 3 - 4 ure met oond deur effens oop.

Hierdie beskuit is baie en die resep kan met gemoedsrus halveer word.

HOEVEELHEID: 4 oondpanne.

BRON: Annelien Pienaar, 2010.

FOTO: Vergunning van Hueletts sugar SA.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking