Saterdag, 25 Julie 2015

KAAS EN MAALVLEIS MUFFINS

Hierdie veelsydige deeg kan ook in die vorm van 'n broodjie gebak word.  Die beslag kan met sukses verdubbel word en vir groter getalle mense voorberei word.  Maalvleis kan met enige ander bestanddeel soos botterskorsie, wortel, aartappel, biltong, weense worsies, ham of spek vervang word. Lekker speel!

RESEP
2k Koekmeel
2t Bakpoeier
2.5 ml Koeksoda
150g Cheddar kaas - gerasper
1k Karringmelk / Amasi / gewone joghurt
½ Ui - fyn gerasper
½t Vars knoffel - fyn gekap
½t Veggie spice
100g Maalvleis - gaar gekook in water
½ Blikkie Suikermielie pitte - dreineer
1t Basillie

METODE

1. Voorverhit die oond tot 180 ° C. 
Smeer 2 muffin panne met 12 gate.

2. Sif die koekmeel, sout, bakpoeier en koeksoda goed saam. 

Meng die meelmengsel, die meeste van die kaas (hou ’n biejie eenkant vir bo oor strooi), karringmelk, ui, knoffel, veggie spice, maalvleis en mieliepitte in ’n bak.

3. Skep die deeg in die voorbereide panne en bedek met die oorblywende kaas en basillie.


4. Bak vir 35 - 45 minute tot goudbruin en gaar.


HOEVEELHEID: 24 kolwyntjies.


BRON: Hantie Bezuidenhout.


Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking