Donderdag, 23 Julie 2015

GROENTE SOP OF GROENTE GEREG MET 'N TWIST

Oond geroosterde groente
Hierdie resep het ‘n paar gesigte, gebruik dit as ‘n groente dis wat oond gerooster word met ‘n heerlike knoffel en balsamiese asyn sous of as ‘n heerlike growwe groente sop. 

Sop
BASIS RESEP
½ kop rooi soetrissie - gekap
½ kop groen soetrissie - gekap
½ kop ui - gekap
½ kop seldery - fyn gesny
2 kop wortel - repies
2 kop botterskorsie - blokkies
2 kop radyse of rape - blokkies
3 kop aartappel - blokkies
2 kop murgpampoentjie - ringe
¼ kop olyf olie
1 tl kerrie poeier
sout en peper na smaak

METODE VIR GEROOSTERDE GROENTE DIS
1. Plaas al die groente in ‘n oondpan en bedruip met olyfolie. Skud die pan sodat al die groente met die sout en olie bedek is.

2. Bak met foelie bedek vir 30 minute en plaas dan onder die oond se element om bruin te braai.

3. Bedien ‘n sous op die kant.
 ½ kop balsamiese asyn, 4 el bruinsuiker, 1 el heuning, 4 el olyf olie, 1 el fyn knoffel, sout en peper na smaak.
Kook vinnig saam om die suiker op te los en plaas in sous potjie.

METODE VIR GROWWE GROENTE SOP
1. Plaas al die bestanddele in ‘n kastrol en voeg 2 liter water met 2 blokkies aftreksel by.
Ek verkies Ina Paarman se groente aftreksel poeier.
Kook vir 20 minute of totdat sag.
Water kan verdubbel word as jy ‘n dunner sop verlang.

2. Die sop kan netso bedien word of dit kan puree word.

3. Bedien met ekstra room.

HOEVEELHEID: 10 - 15 mense.

BRON: Annelien Pienaar, Bos en Berg gasteplaas.



Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking