Sondag, 05 Julie 2015

GESTOPTE BEESFILLET MET GEROOKTE MOSSELS

Wat ‘n groot bederf!
Tannie Lili Dreyer het met ons een van haar wonderlike vleisdisse gedeel.
Ons het dit vanmiddag oor die kole gemaak en dit is voorwaar iets uit ‘n ander era! 
Tannie Lili is een van Boerekos met ‘n Twist se oudste lede en ons kan sommer nog baie by hierdie fyn vroutjie leer, kom eet gerus saam.


OPMERKING
Ek het die rol die vorige aand gemaak murg sag van die binne kant gemaak. 

RESEP
1.5 kg  mooi afgewerkte filet (vette, senings ens verwyder)
sout en swart peper 


STOPSEL

1 blikkie gerookte oesters of mossels
100 g vars broodkrummels
45 ml pietersielie - gekap
10 ml tiemie - gedroog
sout en swart peper
30 ml botter
1 klein uitjie - gekap
30 ml droë sherrie
50 ml suur room
1 pakkie streepspek 


METODE
1. Maak ‘n diep keep aan die kant van die filet tot amper by die endpunte. 
Die fillet word dan oop gevlek om die vulsel op te sit.

2. Meng al die bestanddele van die vulsel saam behalwe die spek repies.

3. Vul die gat met die vulsel en werk dit toe met naald en lyngaring om die vorm te behou.

4. Vryf die sout en peper buite om. 
Draai nou die hele snit toe met die streepspek .

5. Plaas dit op n rooster bo op ‘n pan met water sodat die vet in die water kan drup en ‘n rokery voorkom. 
Bak dit by 180 ˚ C - 190 ˚ C vir 25 - 30 minute.

6. Laat dit ‘n paar minute rus voordat dit skywe gesny word.

HOEVEELHEID: 6 - 8 porsies.

BRON:
Lili Dreyer.





Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking