Dinsdag, 30 Junie 2015

SJOKOLADE BALLETJIES

Ons het as kinders lekker help bolle rol maar eish, daar was na elke rol sessie wel net die helfte van die poging oor!
Ons het meer gerol en proe as gerol en bêre.

RESEP
200 g smelt sjokolade
150 g room
5 ml rum geursel of 10 ml brandewyn
200 g Tennis beskuitjie krummels
50 g neute van keuse - gemaal
50 g versiersuiker - gesif

METODE
1. Smelt die sjokolade in dubbelkoker en laat effens afkoel.
Ek kap die sjokolade baie fyn met my mes, dan smelt die stukke vinniger.
As jy ‘n dubbelkoker bebruik onthou die water in die kastrol moet liggies kook en dit moet ook nie die bak wat bo op pas se bodem raak nie.
As die water te vinnig kook kan daar water druppels in die gesmelte sjokolade kom en dan word dit een growwe massa, so wees versigtig met hierdie proses, dit is die maak of breek.

2. Roer die room en laaste die geursel by.

3. Roer die koekies, versiersuiker en neute by.

4. Verkoel in yskas en maak 15 ml balletjies wat jy rol in versiersuiker vir wit ballejties, kakao vir bruin balletjies en sjokolade gerasper, speel...selfs 100’s en 1000’s, klapper, en vermicilli.

PORSIES: 30 balletjies.

BRON: Annelien Pienaar.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking