Donderdag, 18 Junie 2015

ROOI UI MARMELADE


Met rooi uie gemaak en bruin asyn
RESEP
4 kg rooi uie - in ringe gesny
1,5 liter druiwe asyn
100 ml gouestroop
2 kg wit suiker
50 ml mosterd poeier
5 ml achaar masala
15 ml sout
150 ml maizena


METODE
1. Plaas die uie in 'n kastrol en bedek met warm water.

2. Kook tot net sag, maar nie pap nie.

3. Skep van die kook water van die uie uit en laat afkoel om die maizena mee aan te maak later.

4. Meng al die bestanddele behalwe die maizena saam in die uie kastrol.
Met geel uie gemaak en wit asyn

5. Verhit die mengsel stadig en hou aan roer totdat al die suiker opgelos het, die mengsel mag nie kook voordat die suiker nie deeglik opgelos het nie.
Kook vir 30 minute op vinnige hitte sodat die vog vinnig kan verdamp.

6. Maak die maizena aan met net genoeg koue uie water om 'n pasta te maak.

7. Verwyder die kerrie mengsel van die hitte en roer die maizena by.
Plaas terug op die stoof en kook tot verdik en gaar.

8. Bottel warm.

LEWER: 5 liter

BRON: Annelien Pienaar.

FOTO 1: Pinterest.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking