Saterdag, 13 Junie 2015

PALMIERS (PIGS EARS)

Hierdie wonderlike fyngebak is pragtig om voor te sit saam met 'n heerlike koppie tee of gee dit as 'n traktaaitjie vir 'n spesiale persoon.
Weet verseker, hierdie koekie is spesiaal.

500 g skilferkors deeg - ontdooi
1 kop witsuiker
2 el kaneel - opsioneel -  maar vir my ‘n moet!
1 eierwit - liggies geklits

METODE
1. Sprinkel die werksoppervlak deeglik met die kaneelsuiker.

2. Plaas die bevrore deeg daarop en rol dit ‘n ½ cm dik uit.

3. Die deeg moet ‘n A4 vel grootte wees.
As dit groter is, sny in verlande vorm.
Bêre die res van die deeg om later weer te rol in nog palmiers.

4. Smeer die deeg met die geklitste eierwitte en laat 2 minute om taai te word. Sprinkel ‘n halwe koppie suiker op die deeg en maak seker die suiker is eweredig versprei.

5. Deel die deeg met klein kepies net vir jouself eers in die helfte en deel elke helfte weer in 3 dele.
Palmiers word nie soos ‘n Switserse rolkoek gerol nie.
Dit word in 3 voue van links en 3 voue van regs gevou tot dit raak in die middel en dan word die 2 rolle op mekaar gevou en dan word die wiele gesny.

6. Plaas die wiele op bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
Vorm die oortjies mooi in ‘n hartvorm.

7. Bak die palmiers by 220 ˚ C vir 10 - 15 minute op stukkie bakpapier tot mooi goudbruin.

BRON: Annelien Pienaar.

Hierdie resep word saam met die Skilferkors resep met ‘n les gemaak.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking